Flera poliser skadade efter protest i Kiev

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Protester utbröt under måndagen i Ukrainas huvudstad Kiev där sju poliser skadades. Arkivbild.
Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT
Protester utbröt under måndagen i Ukrainas huvudstad Kiev där sju poliser skadades. Arkivbild.

NYHETER

Sju poliser skadades efter en sammandrabbning med en grupp ultranationalister som protesterade mot ett utvisningsbeslut i Ukrainas huvudstad Kiev. Beslutet gäller en rysk medborgare som Ryssland påstår tillhöra terrorrörelsen Islamiska staten, uppger polisen.

En grupp demonstranter, främst från extremhögern, blockerade ingången till åklagarkontoret och satte eld på en papperskorg. Demonstranterna försökte även storma byggnaden med sten och pepparspray, men drevs tillbaka av polisen.

Mannen som ska utvisas tillbaka till Ryssland har vid flera tillfällen ansökt om asyl i Ukraina, men fått avslag. Han har tidigare stridit med ukrainska regeringsstyrkor mot proryska rebeller i östra delen av Ukraina.

Relationerna mellan Ryssland och Ukraina har varit minst sagt spända sedan 2014, då Ryssland annekterade Krimhalvön. I samband med det bröt strider ut i östra Ukraina mellan regeringsstyrkor och proryska separatister, en konflikt som fortfarande pågår och som totalt krävt över 10 000 människors liv.

Publicerad:

LÄS VIDARE