Nyheter

Hicka hittar haschet

Av: 

Sarah van der Stad

NYHETER

Utsågs till årets narkotikasökhund

Tioåriga Hicka har med sin doftkänsliga nos utsetts till årets narkotikasökhund av Svenska kennelklubben.

Som belöning för ”sin outtröttliga iver att alltid vilja göra sitt allra bästa” får hon en säng, ett ben och sex månaders foder.

I över åtta år har flatcoated retrievern Hicka arbetat på tullverket i Trelleborg som narkotikasökhund, skriver kennelklubben på sin webbsajt. Hon har främst varit stationerad vid Öresundsbron och jobbat med både tåg- och biltrafik. Föraren Ingemar Paulsson berättar för kennelklubben att Hicka gärna spontansöker och att hon själv deltar i selekteringsarbetet av både personer och bilar.

”Utför sitt arbete med stor effektivitet”

Nu har Hicka tilldelats utmärkelsen årets narkotikasökhund 2015 av Svenska kennelklubben med motivationen ”Med en outtröttlig iver att alltid vilja göra sitt bästa, tar sig tioåriga Hicka an uppgiften att avslöja narkotikasmuggling. Oavsett hur tuff arbetsmiljön än är för hunden utför hon sitt arbete med stor effektivitet och utan att noggrannheten i sökandet eftersätts”.

Hicka och föraren Ingemar Paulsson nominerades även 2013 och 2014 vilket juryn menar ”visar på ett mycket väl fungerande ekipage år efter år”.

Ska snart gå i pension

Nu börjar Hicka dock närma sig pension, men föraren Ingemar Paulsson berättar att hon trots sin höga ålder fortfarande är bra på sitt arbete.

– Hon är fortfarande pigg och alert och klarar hon kontrollerna får hon fortsätta åtminstone till i sommar, säger han till skk.se.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Bilder: Tullens mest galna tillslag