Åklagare: Germanwings-piloten sökte hjälp hos dussintals läkare

Publicerad:
Uppdaterad:
149 dog Andreas Lubitz tog med sig 149 personer i döden. På flygningen ner till Barcelona tränade han nedstigning fem gånger utan att någon märkte det.
149 dog Andreas Lubitz tog med sig 149 personer i döden. På flygningen ner till Barcelona tränade han nedstigning fem gånger utan att någon märkte det.

NYHETER

Andreas Lubitz, 27, ska medvetet ha kraschat Germanwings-planet mot de franska alperna och tog 149 människor med sig i döden.

Nu framkommer nya uppgifter om andrepilotens depressionsproblem.

Enligt franska åklagare ska han ha sökt hjälp hos dussintals läkare innan dödskraschen.

Andrepiloten Andreas Lubitz, 27, låste ut förstepiloten från cockpit och påbörjade Germanwings-planets nedstigning. Kort senare kraschade han medvetet planet mot en bergssida i de franska alperna. Lubitz och de 149 andra ombord på planet mellan Barcelona och Düsseldorf den 24 mars dog.

Det har tidigare rapporterats om andrepilotens psykiska problem och hans historia av depressioner.

Nu säger den franska åklagaren Brice Robin till nyhetsbyrån AP att brottsutredningen visat att Lubitz sökt hjälp hos dussintals läkare tiden innan dödskraschen. Han ska enligt åklagaren ha sökt för en ospecificerad åkomma.

I nuläget har åklagaren prioriterat att informera de anhöriga till dödsoffren och vill inte ytterligare kommentera uppgifterna om Lubitz. Brice säger till AP att det i nästa vecka kommer att hålla en informationsträff för anhöriga till de människor som dog när planet medvetet styrdes in i bergssidan.

Brice säger också åklagarna håller på att samla in information från flera länder till brottsutredningen kring Germanwings Flight 9525.

Germanwings och moderbolaget Lufthansa har tidigare uppget att Lubitz klarat de medicinska testerna och att han fått godkänt för att flyga.

Kraschen av Germanwings 9525 – detta har hänt

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN