Nyheter

Tvingades avliva sin häst – åt upp den

Av: 

Andreas Randhir Granfors

NYHETER

Helena: ”Vissa rynkar på näsan”

Helena Ståhl, 24, valde att avliva sin travhäst efter en skada. Men istället för att begrava hästen valde Helena något helt annat – nämligen att äta upp köttet.

– Vissa rynkar på näsan från början men förstår sedan mina argument, säger Helena till Aftonbladet.

Travhästen Iffy Mant hamnade i Helenas ägo när den var tre år gammal. Allt eftersom blev Iffy sämre och sämre. Röntgen visade att Iffy led av urkalkning i ett av sina framknän – varpå Helena valde att avliva hästen.

”Ville vara med och ta ansvar”

Helena beslutade sig för att ta vara på hästens kött och att äta upp det. Ett kontroversiellt beslut, insåg hon efter att ha skrivit om händelserna i ett Facebookinlägg.

– Jag ville vara med och ta ansvar för att hennes sista tid blev bra och att hon slapp vara rädd. Jag känner en köttbonde och har fått nötkött från honom tidigare, så alla möjligheter fanns att jag också skulle kunna ta rätt på köttet från Iffy.

”Hade varit en självklarhet för hundra år sedan”

Helena tycker det är lite konstigt att hennes val att äta upp Iffy fått sådan stor uppmärksamhet.

– För hundra år sedan skulle det ha varit en självklarhet. Jag förstår de som inte äter kött som tycker att det är hemskt. Alla tycker olika, det är bara att acceptera.

Delat med sig

Föga förvånande klarade inte Helena av att hantera allt kött som blev över.

– Jag har ätit av hennes kött i sju månader nu och familj och vänner är lyriska över hur otroligt gott det är, trots att flera av dem tyckte att det kändes jobbigt i början.

ANNONS

25% rabatt på utvalda kläder och varumärken hos Ellos - gäller hela helgen!

Extern länk från Ellos

Gå till rean

Publisert: