Iris, 93, rånades på Ica – fick värmande julklapp av affären

avAndreas Randhir Granfors

Publicerad:

”Överraskade henne”

Foto: PRIVAT

93-åriga Iris Andersson råkade ut för ficktjuvar när hon var och handlade i Hjärnarp. Då bestämde sig affären för att överraska Iris med en tidig julklapp, nämligen rosor och ett presentkort till affären.

Det var i torsdags som Iris bestals på bankkort, id-kort och 1 900 kronor när hon var och handlade mat i skånska Hjärnarp.

”Chockad och illa berörd”

Tjuvarna bestod av ett mindre gäng som cirkulerade runt Iris och stal ur hennes ficka och handväska. Upptäckten gjordes först när tjuvarna lämnade butiken utan att handla något och personalen reagerade.

– Vi kollade på kameran och där kunde vi se att de stått som getingar runt en sockerbit och rånat henne. Vi berättade för henne vad som hade hänt, hon blev chockad och illa berörd naturligtvis. Vi hjälpte henne att spärra alla kort och att ta sig hem,  hon hade ju inga pengar kvar, säger butikschefen Stellan Johansson till Aftonbladet.

Hyllas på Facebook

Stellan kom då, tillsammans med sina kollegor, på att de skulle ge Iris en tidig julklapp som tröst efter rånet, då de 1900 kronorna som försvann var en betydande del av hennes pension.

– Jag ringde henne och sa att jag skulle komma förbi med lite blommor, men så överraskade jag henne med ett presentkort på 2 000 kronor också. Hon blev väldigt glad. Butiken lade ut ett Facebookinlägg där de berättade om händelsen och inlägget hyllas nu på det sociala mediet.

Läs hela inlägget nedan.

Publicerad: