Trump: Bannon har förlorat förståndet

NYHETER

President Donald Trump har nu svarat på kritiken från Steve Bannon.

Och det med besked.

”När han förlorade jobbet, förlorade han också sitt förstånd”, skriver han i ett uttalande.

Foto: Carolyn Kaster/AP
Steve Bannon.

I journalisten Michael Wolffs kommande bok ”Fire and fury: Inside the Trump White House” framförs kritik mot Trump-administrationens Rysslandskopplingar från förre chefsstrategen Steve Bannon.

Donald Trump svarade under onsdagskvällen i ett skriftligt uttalande som osar av ilska.

”Steve Bannon har inget med mig eller mitt presidentskap att göra. När han fick sparken förlorade han inte bara sitt jobb, utan även sitt förstånd. Steve var en anställd som jobbade för mig efter att jag redan vunnit nomineringen genom att slå sjutton kandidater, som ofta beskrivits som den mest talangfulla uppställningen någonsin inom det republikanska partiet”, står det bland annat i det mycket Trumpska uttalandet.

”Bara med för sin egen skull”

Presidenten fortsätter sitt uttalande:

”Nu när han är på egen hand, får Steve lära sig att det inte är så lätt att vinna som jag får det att se ut. Steve har väldigt lite att göra med vår historiska seger, som levererades av det här landets bortglömda män och kvinnor.”

Donald Trump säger att Steve Bannon inte representerar ”mina anhängare”.

”Han är bara med för sin egen skull”.

Bannon beskrivs som hjärnan bakom mycket av Trumps politik. Han har en bakgrund på den högerextrema sajten Breitbart, dit han återvände efter att han lämnat posten som chefsstrateg i augusti förra året.

”Steve låtsas ligga i krig”

Sedan dess har Steve Bannon bland annat kampanjat för den kontroversielle republikanen Roy Moore i Alabamas senatsval i december. Ett val Moore oväntat förlorade mot demokraten Doug Jones.

”Steve låtsas ligga i krig med media, som han kallar oppositionspartiet, trots det tillbringade han sin tid i Vita huset med att läcka falsk information till media för att få sig själv att verka mycket viktigare än vad han var”, fortsätter Donald Trump sin svada.

”Det är det enda han gör bra. Steve och jag möttes sällan öga mot öga och han låtsas bara ha haft inflytande för att lura några personer utan insyn eller aning, vilka han hjälpte att skriva en falsk bok.”

Dagens fem rubriker – nyheterna du inte får missa 00:45