Polisen larmades om ensam ettåring i bil

NYHETER

Polisen i Kalmar fick rycka ut när föräldrarna lämnat sin ettåring ensam kvar i bilen för att handla. Nu säger polisen Albin till på skarpen i ett Facebookinlägg: ”Att lämna sin ettåriga son ensam kvar i en bil medan man går in och handlar är för mig en gåta”.

Det var i lördags som förbipasserande såg en ensam ettåring i en bil på en parkeringsplats utanför ett varuhus i Kalmar – och larmade polisen.

– Vi körde dit, brådskande, men innan vi kom fram hade föräldrarna kommit ut från varuhuset, säger polisen Albin, till Kvällsposten.

Pojken ska ha mått bra och inte tagit skada. Men Albin, som reagerade på händelsen, skrev om det på polisens Facebooksida.

Då och då går vi inom polisen ut med information om vikten av att inte lämna kvar värdefulla saker synligt i bilen. Detta då det inte är helt ovanligt med stölder där gärningsmännen krossar en bilruta för att stjäla dessa saker. Att det även finns behov av att påtala olämpligheten i att lämna sin ettåriga son ensam kvar i en bil medan man går in och handlar är för mig en gåta”, inleder han sitt inlägg.

”Man vet aldrig vad som kan hända”

Även om det slutade bra denna gång så kände Albin att han ville lyfta olämpligheten.

– Det var ju inga höga temperaturer och det fanns ingen risk för fysisk skada på honom. Men jag tycker ändå att det var läge att påtala det olämpliga i detta. Jag har själv varit på liknande larm under sommaren, när det är betydligt varmare. I sådana fall där utgången skulle kunna bli katastrofal, säger han till Kvällsposten.

Pojken ska ha sovit när föräldrarna lämnat bilen.

–Jag tycker i alla fall att det känns olämpligt att lämna ett barn som sover i bilen ensam. Man vet aldrig när det vaknar eller vad som kan hända.

Föräldrarna ska ha varit ångerfulla. De är inte misstänkta för något brott men händelsen har rapporterats in till socialstyrelsen, skriver Kvällsposten.

Så arbetar polisen med sociala medier 00:31
ARTIKELN HANDLAR OM

Kalmar