Nya flyganfall i Ghouta

NYHETER

Syriska regeringsstyrkor fortsätter sina flyganfall mot rebellkontrollerade områden i staden Douma i östra Ghouta. Hittills har närmare 50 civila dödats sedan bombningarna inleddes i fredags.

Även i Damaskus rapporteras civila ha dödats i granateld.

Enligt den oppositionella organisationen Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien, träffades olika delar av Douma vid dussintals flyganfall. Av de omkring 40 som dödades på fredagen är minst åtta barn.

– Bombningarna pågår fortfarande. Det är tre stridsplan i luften och två helikoptrar, säger räddningsarbetaren Firas al-Doumi till AFP.

På lördagen uppgav SOHR att ytterligare åtta civila dödats i Douma.

Dussintals människor uppges också ha skadats. En läkare i Douma säger att det rådde paniktillstånd i lokala sjukhuset när döda och skadades togs dit.

– Tandläkare gör akutoperationer. Döda kroppar kommer in i delar och går inte att känna igen.

Enligt den statliga syriska nyhetsbyrån Sana var de syriska luftanfallen ett svar på granateld från Douma, som träffat förorter till huvudstaden och dödat fyra personer på fredagen. I nya granatattacker på lördagen dödades ytterligare sex civila, och dussintals skadades, uppger Sana.

Regimen försöker att ta kontroll över området som ännu hålls av sunniextrema rebellgruppen Jaish al-Islam.

Efter en överrenskommelse förra helgen evakuerades tusentals civila till norra Syrien, men tiotusentals är fortfarande fast i striderna. Fredagens bombningar var de första på tio dagar.