Här sätter han sig och spanar – för att ta grannen på bar gärning

1 av 3 | Foto: Privat
Här sitter han och ska ta grannen på bar gärning.
NYHETER

Geir Schipper tröttnade på all hundbajs i grannskapet där han bor i Norge och bestämde sig för att ta hundägaren på bar gärning, skriver norska TV2.

– Jag vill inte ha en massa hundbajs som jag kliver i eller att det ska finnas där barnen leker, säger han till Aftonbladet.

Norske Geir Schipper, 48, har länge irriterat sig på all hundbajs som dykt upp på hans uppfart och längs vägen i Tamburodden där han bor. Istället för att sätta upp arga lappar bestämde han sig för att handskas med problemet på ett annat sätt – han skulle konfrontera den skyldige. 

Så i tisdags satte han sig på sin uppfart med en tidning och pannlampa. 

– Jag satte mig på uppfarten med en rykande färsk tidning klockan 06:00. Sen var det bara att vänta. Jag hoppades att syndaren skulle komma gående, men det gjorde denne inte. Så klockan sju gick jag in igen, säger han till norska TV2.

Han har en misstanke om vem det kan vara dock.

– Idag såg jag en kille som kom gående på andra sidan med en hund. Det kan ha varit han, säger han. 

Om han skulle stötta på den skyldige hundägaren vet han vad han skulle säga.

– Jag skulle vilja säga att har du inte råd med hundpåsar så har du inte heller råd att ha hund. Han eller hon måste förstå att det är förfärligt att lämna efter sig hundbajs överallt i grannskapet. 

”Ska sätta upp övervakningskamera”

På tisdagseftermiddagen fick han ta sig en promenad för att plocka upp hundbajs själv i grannskapet.

– Jag måste göra det nu när barnen har börjat leka och cykla ute. Barnen kan inte leka i skiten. På bara 20-30 meter plockade jag upp 20 stora klumpar. Det kan inte vara så, säger han till TV2.

Geir skrev ett inlägg på Facebook om sin vakt och flera verkade hålla med honom om att det är irriterande med lata hundägare. Nu tror han dock att hundägaren kan ha bytt turmönster. 

– Men för säkerhetsskull ska jag sätta upp en övervakningskamera nu för att vara 100 procent. Jag vill inte ha en massa hundbajs som jag kliver i eller att det ska finnas där barnen leker, säger han till Aftonbladet. 

Så många hundar finns i Sverige 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar