Dödförklarad bebis levde

Anna Bouter födde sin lilla flicka för tidigt – redan i vecka 26.

avAnders Munck

NYHETER

Sjukhuset gav beskedet att deras nyfödda flicka var död.

Tolv timmar senare kom föräldrarna till bårhuset för att säga farväl.

Men när de öppnade kistan fick de en chock – barnet levde.

Nu har en utredning startats mot sjukhuset i Argentina.

Anna Bouter födde sin lilla flicka för tidigt – redan i vecka 26. Barnet visade inga som helst livstecken. Tre läkare på sjukhuset i Resistencia i norra Argentina drog samma slutsats efter att ha undersökt flickan: hon var avliden. Föräldrarna skickades hem med en dödsattest.

”Föll ned på mina knän”

Men Anna Bouter ville ändå se sitt femte barn en sista gång. Hon och hennes make åkte till bårhuset och fick personalen att öppna kistan. Plötsligt hörde de ett skrik. Flickan levde.

– Jag föll ned på mina knän efter att ha sett henne röra sig, säger Anna Bouter enligt Sky News.

Barnet placerades i en kuvös och mår nu bra, enligt mamman.

– Jag vet inte vem jag ska skylla på, och jag tänker inte på det just nu. Lyckan över att veta att hon lever överskuggar allt. Jag är kristen och jag tror att det här var ett guds mirakel, säger Anna Bouter.

”Alla har ett ansvar”

Sjukhuset har ännu ingen förklaring till det inträffade. Direktören Jose Luis Meirino säger att barnet kan ha hamnat i ett stadie av hypotermi som fått kroppen att fastna i ett viloläge där alla livstecken upphörde.

En utredning har inletts för att ta reda på vad sjukhuset har begått för fel.

– Alla inblandade har ett ansvar så de kommer att få stå till svars för detta, säger Rafael Sabatinelli, politiskt ansvarig för sjukhusfrågor i provinsen.

Flickan, som föddes 3 april, skulle från början heta Luciana Abigail. Men nu har föräldrarna enats om att hon ska döpas till Luz Milagros, som betyder ”ljus mirakel”.