Nyheter

Korvkriget trappas upp

Av: 

Ida Gustafsson

NYHETER

KDU:s distriktsordförande Felicia Lundqvist delar ut korv i Simrishamn i dag.

Iförd rött läppstift och röda naglar protesterar hon mot kommunen.

– Det kan lika gärna ha varit en man på bilden, säger hon till Aftonbladet.

Korvannonsen på Tårtans kiosk vid Tobisviksbadet i Simrishamn plockades bort under gårdagen. Men affischens varande skapar ett varaktigt eftermäle. Kristdemokraternas ungdomsförbundsordförande Felicia Lundqvist, som är distriktsordförande för Uppsala län, är i den skånska hemstaden över sommaren vill demonstera mot kommunpolitikernas makt. Med rödmålade läppar och naglar delar hon ut korv på torget.

– Man kan antingen få en korv eller posera med mig. På magen har jag en skylt där det står "Felicias korvstånd, sug på den genuspedagoger", säger hon.

Att politikerna kunde ta bort affischen utan att den anmälts till reklamombudsmannen tycker hon är fel. 

Men finns det ingen risk för att du själv tar ställning för korvaffischen med din aktion?

– Ja, det är möjligt att det uppfattas så. Men min tanke är mer att jag får en chans att prata om, vet inte riktigt hur förklara, att liksom genuspedagoger tar så stor plats. Är det verkligen rätt med milimeterrättvisa hit och dit? Det kan lika gärna ha varit en man som var på bilden med rött läppstift och röda naglar.

Vad tror du att kommunpolitikerna tycker om din kampanj?

– Ja, jag hoppas att de kommer förstå mitt budskap. Mitt budskap är varken att säga bu eller bä till reklamskylten, jag har sett den. Jag skulle inte reagera, jag tror att folk reagerar för att det är en stor grej. Jag har läst alla artikelkommenterar till det här och 98 procent av dem är negativa att det ens tagits upp, de tycker att det är löjligt att skattepengar läggs på sådana här frågor.

"Pengar används fel"

För några år sedan satt Felicia Lundqvist med i kommunens barn- och utbildningsnämnd, men då som moderatpolitiker och hon säger att hon inte genomför aktionen för att manifestera mot jämställdhet.

– Anledningen till varför jag gör det här är för att Simrishamns kommun använder sina skattemedel till helt fel saker. Man lägger ner skolor i kommunen, säger hon. 

Hon anser att kommunens genuspedagog tar pengar från skolan och omsorgen.

– En förskoleplats kostar 55 739 kr. Om man antar att den genusanställda har ett snitt på en miljon om året är det 17 förskoleplatser per termin som man skulle ha betalt i stället för en genuspedagog.

ANNONS EXTERN LÄNK

Höstens nyheter hos Åhléns – handla mode, inredning och skor här

Åhléns

Publisert: