Radioprofilen drar tillbaka överklagan

avVictor Stenquist

NYHETER

”Vill avtjäna straffet så snart som möjligt”

Radioprofilen dömdes till fängelse för sexuellt övergrepp mot barn.

Den rikskände mannen överklagade genast domen – men har nu ändrat sig.

– Han vill avtjäna sitt straff så fort som möjligt, säger hans advokat Göran Grauers.

I början av oktober föll Stockholm tingsrätts dom mot den kände radiomannen. Han bedömdes ha gjort sig skyldig till sexuellt övergrepp mot en flicka som är under 15 år.

Mannen dömdes till ett åtta månader långt fängelsestraff samt till att betala 40 000 kronor i skadestånd till flickan, efter övergreppet som skedde 26 mars i år.

Har ändrat sig

Omedelbart efter domen meddelade profilen, genom advokaten Göran Grauers, att han skulle överklaga.

Nu har han tänkt om.

– Av olika skäl har han valt att återkalla överklagan vilket därmed har skett. Däremot har han precis samma ståndpunkt i skuldfrågan som tidigare, säger Göran Grauers till Aftonbladet.

Radioprofilen har under rättegången förnekat brott, men tingsrätten gick på åklagare Alexandra Bopps linje.

Göran Grauer återkallade överklagan den 15 november, och nu vill radioprofilen avtjäna sitt straff så snart som möjligt.

Verkställande dröjer

– Han vill få bort det här så fort som möjligt. När vi talar om sådana som återfallit i brott vill de oftast skjuta på det. Men han är inte dömd sedan tidigare och vill avtjäna det så fort som möjligt, säger Grauer.

Det är ännu inte klart när straffet kommer att verkställas.

– Det beror helt på var han ska placeras och på vilken typ av fängelse. Jag har sagt till honom att det inte lär bli någon inställelse i år, utan det kan säkert dröja till mars, säger radioprofilens advokat.