Nyheter

– Jag är Elvis riktiga dotter

Av: 

Magnus Sundholm

Victor Stenquist

NYHETER

Svenska Lisa Johansen påstår att hon är Elvis Presleys riktiga dotter – men blir inte trodd av hans familj.

Nu stämmer hon dödsboet på 880 miljoner kronor.

– Det är en stabil stämning, säger maken Alexander Johansen till Aftonbladet.

I över 20 år har Lisa Johansen påstått att hon är dotter till kungen av rock 'n' roll – Elvis Presley.

För tolv år sedan skrev hon boken ”Jag, Lisa Marie – den sanna historien om Elvis Presleys dotter” som vållade stor uppmärksamhet i både Sverige och USA.

I boken påstår Lisa Johansen att hon är Elvis och Pricilla Presleys biologiska dotter, och att Lisa Marie Presley är en dubbelgångare.

Anlitat kändisadvokat

Presleys familj anlitade kändisadvokaten Marty Singer som i somras skrev ett brev till Johansen där han uppmanade henne att sluta med ”falska anklagelser” och hotade att stämma henne, enligt amerikanska magasin som Rolling Stone och Billboard.

Lisa Johansen har nu svarat genom att stämma Pricilla Presley och företaget Elvis Presley Enterprises Inc. som förvaltar ikonens arv.

”Jag har inte velat göra en stämning tidigare mot vederbörande. Då det nu har blivit så många och märkliga anklagelser och handlingar från min mor, Priscilla Presley, har jag nu ändå nödgats att på detta vis säga ifrån”, skriver Johansen till Aftonbladet.

Stämningsansökan inkom 21 november till en domstol i Memphis – och svenskan kräver 130 miljoner dollar – knappt 880 miljoner kronor – för sveda och värk.

Tydlig stämning

”Då det inträffade straffrättsligt har fängelse som påföljd har jag ansett att det yrkade skadeståndet är riktigt”, skriver svenskan till Aftonbladet.

– Det är en väldigt bra och tydlig stämning. Vi har bevis som visar på det förtal och skrämseltaktik som familjen använt mot oss, säger maken Alexander Johansen.

Bland bevisen ska det finnas ett DNA-test som Lisa genomfört i London förra året som ska bevisa att hon i själva verket är Elvis dotter.

Nu ska domstolen ta ställning till om stämningen kan leda till åtal.

– Vi har inga kommentarer kring detta, säger David Beckwith, talesperson för Elvis Presley Enterprises, till Aftonbladet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintersäsongen; munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter