Kvinna hittad död i Sundsvall – misstänkt mord

Foto: En 53-årig kvinna hittades död utanför sitt hem.
NYHETER

I går kväll hittades en 53-årig kvinna avliden i sin bostad i Sundsvall.

Polisen misstänker att hon har mördats.

– Man såg på plats att hon inte dog av naturlig orsak, säger Annica Odelind, informationschef vid polisen i Sundsvall.

Strax efter klockan tio i går kväll ringde en man som befann sig utanför den 53-åriga kvinnans bostad i västra delarna av köpområdet Birsta i Sundsvall.

Polisen fattade då misstankar och åkte direkt till platsen.

– Den här personen såg att allt inte stod riktigt rätt till och ringde SOS Alarm som skickade det vidare till polisen, säger Annica Odelind, informationschef vid polismyndigheten i Västernorrlands län.

Kvinnan var redan död

Vad som fick vittnet att reagera vill polisen inte kommentera i nuläget. När polisen kommer fram till huset är kvinnan redan död och patrullen misstänker att hon har mördats. Hon ska ha utsatts för grovt våld, enligt polisen.

– Man såg att hon inte dog av naturlig orsak. Vi kan inte säga mer om hur det såg ut. Nu utför vi en teknisk undersökning och kroppen kommer att obduceras i vanlig ordning, säger Annica Odelind.

I nuläget finns det ingen misstänkt för mordet. Polisen ska nu kartlägga kvinnans sista tid i livet.

– Vi ska också hålla förhör med personer i kvinnan omgivning, alla som kan tänkas ha någonting att säga, säger Annica Odelind.

Polisen vill ha in tips

Kvinnan var som sagt bosatt i ett hus i köpområdet utanför centrala Sundsvall. Polisen vill gärna ha in tips från folk som kan ha sett någonting.

– Vi är ute efter folk som befunnit sig i västra Birsta. Hon bodde i ett eget hus. Man tänker inte på att det är en bostad, men där finns ett hus som är inrett som en bostad. Alla tips som kommer in sätts under bearbetning på en gång. Vi vill gärna avgöra om tipsen är av värde eller inte. Vi vill inte att folk gör det själva utan vill ha in så mycket som möjligt.

Är kvinnan känd av polisen sedan tidigare?

– Det är inget som vi vill gå in på och prata om i nuläget.

Har du gjort några iakttagelser? Hör av dig till polisens tipstelefon på telefonnummer 070-312 34 49.