Nyheter

Snart är vi marsianer

Av: 

Victor Stenquist

NYHETER

Superfysikern Stephen Hawking spår framtid

Hawking tror att människan i framtiden kommer kolonisera andra planeter. (Montage)
Hawking tror att människan i framtiden kommer kolonisera andra planeter. (Montage)

Människor koloniserar Mars och livet på jorden går under inom 1 000 år.

Det spår superfysikern Stephen Hawking – som också tror att möte med utomjordingar skulle vara illabådande för oss.

Människans tid på jorden är snart slut, relativt sett. Men tack och lov finns det hopp.

Den brittiske fysikern Stephen Hawking har svarat på radiolyssnarnas frågor och kommit med flera profetior om mänsklighetens framtid.

– Det är möjligt att den mänskliga rasen kommer att dö ut men det är inte oundvikligt. Jag tror att det är nästan säkert att en katastrof, som ett kärnvapenkrig eller global uppvärmning, kommer att drabba jorden inom en tusenårsperiod, säger Hawking enligt The Telegraph.

Måste lämna jorden

Lösningen på problemet är enligt professorn och författaren att människan söker sig ifrån jorden. Räddningen kan vara så nära som vår röda grannplanet.

– Det är viktigt att vi koloniserar rymden. Jag tror att vi så småningom etablerar självförsörjande kolonier på Mars, och andra himlakroppar i solsystemet, dock troligtvis inte inom de kommande 100 åren.

Hawking anses av många vara en av vår tids mest briljanta fysiker och hans forskning inom universum har varit banbrytande.

Om vi möter någon gång möter utomjordingar skulle det kunna vara förödande för oss människor, tror han.

– Om utomjordingar kom och besökte oss, skulle utfallet kunna bli liknande det då européer kom till Amerika. Det slutade inte väl för ursprungsamerikanerna, säger Hawking.

Inget snabbare än ljuset

Den världsberömde fysikern tror inte att forskarna vid laboratoriet i Cern fått resultaten rätt då de ska ha hittat en partikel som är snabbare än ljuset, som Aftonbladet tidigare skrivit om. Det skulle betyda att Einsteins relativitetsteori är felaktig, vilket Hawking inte köper.

Den kände ateisten passade också på att förklara att fysiska lagar enkelt kan användas för att beskriva hur universum en gång skapades.

– Universums ursprung kan förklaras med hjälp av fysik, utan något inslag av mirakel eller gudomligt ingripande.

ANNONS

Lindex basplagg 3 för 2 – handla barnens kläder och få den billigaste på köpet!

Extern länk från Lindex SE

Shoppa här

Publisert: