Mördaren fick eldavbrott

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Räddade antagligen livet på folk

James Holmes var tungt beväpnad när han inledde massakern på bion i Aurora.

Men enligt nya uppgifter fick han eldavbrott på sitt halvautomatiska gevär.

Det räddade antagligen livet på flera personer.

Förutom ett hagelgevär och en automatpistol var James Holmes också beväpnad med ett AR-15 gevär när han stormade biografen i Aurora. Det är en civil och halvautomatisk version av den amerikanska militärens M16.

Med ett sådant gevär kan en vältränad skytt avlossa 50-60 skott i minuten. James Holmes hade dessutom försett geväret med ett trummagasin som rymde 100 skott, säger en poliskälla till AP.

Men någon gång under bioattacken hakade geväret upp sig. AP:s poliskälla berättar om hur trummagasinet hittades utanför biografen med hälften av skotten kvar. Den uppgiften styrks också av flera vittnesuppgifter som talar om hur skottlossningen skedde i två omgångar.

Medan James Holmes bytte vapen hann flera personer lämna biografen.

– Många fler hade dödats om inte hans vapen hakat upp sig, säger en polis till engelska The Sun.

Frågar efter dottern

Under dagen har polisen lyckats få bort och spränga de totalt 50 sprängladdningar som fanns i James Holmes lägenhet. Den kontrollerade explosionen, som skedde på ett tomt fält, visade vilken skada bomberna kunde ha gjort.

Samtidigt är läget fortfarande kritiskt för många av de skadade.

Mamman till mördade Veronica Moser-Sullivan, 6, svävar just nu mellan liv och död efter att ha blivit skjuten i halsen. Hennes släktingar berättar för SkyNews att hon i vakna stunder frågar efter sin dotter.

– Ingen kan med att berätta sanningen för henne, säger hennes brorsdotter Annie Dalton till tv-kanalen.

Publicerad: