Greps på toalett efter vansinnesfärd

NYHETER

En man vansinneskörde på E6 i Stenungsund på lördagsförmiddagen.

Först krockade bilisten med en annan bil – sedan körde mannen vidare, för att slutligen själv braka ner i diket två kilometer bort. Föraren flydde platsen över ett viltstängsel, enligt polisen.

– Klockan 12.50 hittade vi en person på en toalett på en rastplats, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Larmet om olyckan kom klockan 11.29 på lördagen. Två personbilar hade då krockat på E6 vid Stora Högamotet i Stenungsund, mellan Jörlandamotet och Spekerödsmotet, i norrgående riktning.

Från början gällde larmet en personbil som framfördes vårdslöst. Direkt efter kom uppgifter om att bilen hade kört in i en annan bil. Enligt polisen körde bilen vidare efter krocken, för att slutligen krascha ner i diket två kilometer bort.

Föraren i den påkörande bilen ska sedan, enligt vittnen, ha sprungit från platsen, och flytt över ett viltstängsel och försvunnit.

Flera polispatruller sökte efter mannen och hittade honom sedan – gömd på en toalett på Spekeröds rastplats.

Känd sedan tidigare

Mannen saknar körkort och misstänkas för rattfylleri, smitning från trafikolycksplats, bland annat.

– Det finns tecken på berusning, det finns både indikationer i bilen och på honom, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

– Till och med välkänd, kan man säga, säger Stefan Gustafsson, som inte vill specificera mannens eventuella tidigare brottslighet.

Vägdramat orsakade långa köer på E6.

Det är oklart om mannen kört på eller stört ytterligare bilar i sin framfart.

– Vi har bara uppgifter om en bil, sedan kan det ha funnits fler bilister som varit tvungna att agera för att undvika att bli påkörda, säger Stefan Gustafsson.