Polisen kärleksbombades med hjärtan och brev

Foto: Polisen Erik Gatu är väldigt tacksam över uppvaktningen.
NYHETER

Polisen i Borlänge har handskats med stenkastning och bränder.

På torsdagen fick de sitt tack.

– Det var inta bara hjärtan på dörren, det var hjärta bakom också, säger kommunpolisen Erik Gatu.

De senaste tiden har området Tjärna Ängar i Borlänge drabbats av både stenkastning och bränder. Häromdagen tvingades Hemköp stänga tidigare på grund av stenkastning mot butiken och skadegörelse på personalens bilar.

Tidigare i veckan möttes personalen på Hemköp av hjärtan och kärleksbrev på entrédörren när de kom till jobbet på morgonen. Nu har polisen fått samma uppskattning.

”Det var hjärta bakom”

På torsdagsmorgonen var entrédörren fylld med hjärtan och fina handskrivna meddelanden.

– Det är någon som tycker att polisen gör ett bra arbete. Jag vet att det finns många som tycker det, men det här blev väldigt konkret. Det var inta bara hjärtan på dörren, det var hjärta bakom också, säger kommunpolisen Erik Gatu.

Erik Gatu säger att uppvaktningen hör till det ovanligare slaget.

– Man får mycket uppskattning som polis men jag har aldrig varit med om det på det här sättet. Det är mer att någon som har blivit utsatt för brott visar sin tacksamhet eller att kommunen gör det när vi har haft något större evenemang, säger han.

”Vi vill visa vår tacksamhet”

DT.se, som var först med att rapportera om händelsen, skriver att det var Liberala ungdomsförbundet (LUF) i Dalarna som låg bakom aktionen.

– Vi gjorde det här för att vi ville visa vår tacksamhet för den insats polisen gjort de senaste dagarna. Och rent allmänt också, känner vi att polisen får alldeles för lite uppmärksamhet för jobbet de gör, säger Julia Hållberg, LUF-ordförande i Dalarna till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM