Kastade ut synt mot polisen – i 130 km/h

NYHETER

När polisen avbröt ett inbrott i ett garage i Hjo började biljakten. Tjuvarna tog till flykten i 130 kilometer i timmen.

Under färden kastade brottslingarna stöldgods mot polisbilen.

En synt, till exempel.

En synt, fälgar, en verktygslåda och bensindunkar. Stöldgodset regnade mot polisen som följde efter tjuvarnas fullastade bil med släp, uppger polisen.

Det var vid fyratiden under natten mot onsdag som polisen fick larm om ett inbrott i ett garage i Hjo. Minst tre personer hade backat in med ett stulet släp och börjat lasta på gods. När polisen kom till platsen började jakten.

Hastigheten låg på mellan 80 och 130 kilometer i timmen under irrfärden. Tjuvarna styrde både mot Korsberga och Skövde innan de svängde norrut mot Tibro.

– Man har försökt att preja den här bilen men inte lyckats. Jakten var på mindre vägar, som tur var var det ingen som helst trafik, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i Västra Götaland.

Polisen bestämde att lägga ut en spikmatta på vägen, men hann inte. Efter 35 minuter får de ändå stopp på tjuvarnas ekipage. Två personer lyckades springa från polisen. En tredje grips – föraren av flyktbilen, en man i 30-årsåldern.

Han är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik, försök till grov misshandel och stöld. Bilen, släpet och stöldgodset är taget i beslag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Hjo