Forskare: Choklad är bra för hjärnan

Av: Viktor Adolfsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Choklad kan vara bra till mycket.
Choklad kan vara bra till mycket.

Här kommer lite glada nyheter för alla chokladälskare. En ny studie visar att choklad bland annat gör oss bättre på att organisera och komma ihåg, skriver The Telegraph.

Choklad kan skydda mot att hjärnans kognitiva förmåga försämras när vi blir äldre. Det slår forskare fast i en ny studie som publiceras i tidskriften Appetite.

Det handlar om exempelvis vår förmåga att minnas och organisera.

Enligt The Telegraph har forskarna tittat på data från en äldre studie i Syracuse i New York där invånare fick gå igenom en rad undersökningar gällande diet och riskfaktorer för hjärtsjukdom. Deltagarna fick också göra en rad tester för att pröva deras kognitiva förmåga.

– Ett mer frekvent intag av choklad var nära sammankopplat med bättre resultat i testerna, fastslår forskarna enligt The Telegraph.

Har använts som medicin

I studien tas även chokladens historiska användning som ”medicin” upp. Genom åren har choklad använts till exempel mot feber, diarré och som potenshöjare. Även om just denna användning kanske inte varit helt vetenskaplig finns det bevis för att choklad kan bidra till att minska risken för exempelvis stroke.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN