Kvinna attackerad av okänd knivman

NYHETER

En 22-årig kvinna har förts med ambulans till Universitetssjukhuset i Örebro efter att ha blivit knivhuggen flera gånger i armen.

Larmet kom klockan 23.30 och kvinnan larmade själv polisen.

– Målsäganden befinner sig utanför sin bil på en parkeringsplats i västra Örebro och blir överfallen av en man som hugger henne med kniv, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl på polisen i Örebro.

Varför mannen högg kvinnan är inte känt.

– Han säger ingenting utan bara utför brottet och springer från platsen, säger Lindblad.

Polisen har ännu inte gripit någon.

– Vi har ett svagt signalement, det här händer ju väldigt fort. Vi var snabbt på plats med hund, men då hade han redan avlägsnat sig. Vi har knackat dörr utan resultat.

Överfallet ägde rum i Varberga i västra Örebro. Kvinnan har förts till Universitetssjukhuset Örebro i ambulans.

– Jag vet inte hur skadeläget ser ut man hon var talbar när vi kom till platsen och kunde ge oss uppgifter om händelsen. Hon har förts till sjukhus med tre hugg i armen.

Andra knivskärningen på kort tid

Även natten till söndagen kom larm om en knivskärning i Örebro. Då var det en 37-årig man som inledningsvis fick livshotande skador efter flera knivhugg i överkroppen. Efterhand ändrades mannens skadeläge till allvarligt, men för närvarande inte livshotande.

Den händelsen ägde rum på Olof Palmes torg i centrala Örebro och Lotta Lindblad ville på måndagsmorgonen inte säga om knivskärningarna har något med varandra att göra.

– Nej, det kan vi inte se i nuläget, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro

Brott