”Pokémon räddade oss från olyckan”

1 av 2 | Foto: Privat/TT
Simon menar att Pokémon Go räddade dem från olyckan.
NYHETER

Många har uttryckt oro för att Pokémon Go orsakar olyckor men i det här fallet räddade spelet Simon Hall och hans familj från att bli träffade av en bil.

– Hade det inte varit så att det fanns ett pokéstop på andra sidan så skulle vi inte gått över, säger han. 

Onsdagen den tredje augusti var Linköpingsbon Simon Hall ute på en kvällspromenad med sin fru och dotter vid 18-tiden på kvällen. När frun fick problem med telefonen ställde de sig vid en korsning så att hon kunde uppdatera den, berättar Simon.

Efter några minuter började dottern bli otålig så han tänkte att han och dottern kunde spela Pokémon Go så länge. 

– Så jag föreslog att vi skulle gå över till andra sidan vägen, för där fanns ett "pokéstop", så att vi kunde ta lite pokébollar medan vi väntade.

De gick över vägen och det var tur det – cirka en till två minuter efter att de kommit över var det en bil som tappade kontrollen och körde ner en stolpe. Bilen hamnade där frun hade stått.

– Och eftersom vår dotter sprang några varv runt oss så hade hon troligen hamnat mer i träfflinjen.

”Pokémon Go som räddade oss”

Räddningstjänsten kom till platsen och ingen ska ha blivit svårt skadad vad Simon kunde se.

– Vår dotter var lite skärrad men annars tänkte vi inte så mycket på det.

Men på kvällen när Simon var på sin balkong och såg ut över korsningen insåg han hur nära det var att det hade kunnat sluta riktigt illa. Det var då som han delade med sig av händelsen i ett Facebookinlägg.

I dag kunde vi dött...Ja man kan alltid dö, men idag var det Pokemon Go som räddade oss (...). 1,5 min senare (Annelie pillar fortfarande med telefonen) och en bil plöjer ner en lyktstolpe där vi förut stod. Bilen var total kvaddad. Så vårat nördande räddade oss.

”Inte spelet som är problemet”

Sedan Pokémon Go släpptes har det varit många som uttryckt oro över att Pokémon orsakar olyckor – snarare än räddar en från olyckor. Simon själv tror inte att det är själva spelet som är problemet, utan mobilen.

– Precis som när Facebook var nytt eller till och med sms så skedde en hel del olyckor innan människor kom på att trafiken fortfarande var där, säger han och fortsätter:

– Tänker man sig lite för och kommer ihåg att man är ute i trafiken så är det inga problem.

Enligt honom räddade Pokémon Go deras liv.

– Hade det inte varit så att det fanns ett pokéstop på andra sidan så skulle vi inte gått över och därav stått där bilen hamnade.

ARTIKELN HANDLAR OM

Pokémon

Trafik