Ramlade med cykeln – då exploderade hans Iphone i fickan

NYHETER

Gareth Clear ramlade med cykeln.

Då exploderade hans Iphone och gav honom allvarliga brännskador.

– Det gjorde fruktansvärt ont, säger han till australiska Daily Mail.

På söndagen skulle den australiska mannen Gareth Clear ut på en cykeltur i Sydney. Men han hade knappt kommit upp på sadeln innan han tappade fotfästet och ramlade på marken.

”Kände en brännande smärta”

Gareth fick bara några skrapsår och satte sig på cykeln igen. Men efter en kort stund märkte han att det kom rök från bakfickan.

– Samtidigt kände jag en brännande smärta, som om någon hade tryckt ett isblock mot mitt ben, säger han till Daily Mail.

Han vände sig om för att se vad som hade hänt. Det visade sig att telefonen hade smällt igenom hans cykelbyxor och bränt fast i huden. Han försökte desperat dra loss telefonen, men brände sig på fingrarna. Så han fick slå iväg den med knytnäven.

”Telefonen är som en mini-bomb”

Anledningen till att telefonen exploderade var att batteriet hade blivit så varmt av smällen. Gareth kunde själv ta sig till det lokala sjukhuset där läkarna konstaterade att han hade fått tredje gradens brännskador.

Nu vill han varna andra.

– Telefonen är ju som en mini-bomb. Det är en tragedi som bara väntar på att hända igen, säger han.

Enligt Daily Mail har Apple kontaktat mannen för att få tag i telefonen så att de kan undersöka den, men de vill inte kommentera händelsen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sydney

Apple

Iphone