Tyskt lik i metall-låda – polisen ber om hjälp

En oidentifierad man hittades död i en sliten och rostig metall-låda som flöt i floden Elbe.

Kroppen var illa åtgången och tros ha legat i lådan flera veckor.

Polisen i Tyskland har nu tecknat en bild av mannens ansikte och ber allmänheten om hjälp.

I början av juli var en paddlare ute på en förmiddagstur på floden Elbe, utanför en mindre stad i det tyska förbundslandet Sachsen-Anhalt. Han såg hur något låg och flöt i vattnet: En illa tilltygad och rostig metall-låda med lock och text på sidan.

Paddlaren tog upp lådan på land och ringde på polis och räddningstjänst. När de öppnat lådan upptäckte de att där låg kropp i mycket dåligt skick och med flera skador, skriver Super Sonntag.

Efter att ha obducerat kroppen tror polisen att den kan ha legat i flera veckor i lådan innan den hittades. I och med Elbes långa sträckning, från Tjeckien och ut i Nordsjön, vet man inte hur långt den flutit med strömmen.

Tatuering kan hjälpa

För att kunna lösa fallet jobbar polisen nu med att fastställa den döda mannens identitet. Man jämför med försvunna personer både i och utanför Tyskland och ber nu dessutom om allmänhetens hjälp.

Man har rekonstruerats mannens ansikte på en bild man nu går ut med och beskriver dessutom vissa detaljer hos mannen:

* Mannen är medelålders, muskulös, omkring 75 kilo tung och 180 centimeter lång.

* Har på vänster underarm en tatuering, ”Michaela” skrivet i svart.

* En guldring med samma namn ingraverat, på höger ringfinger.

Misstänker mord

Metallådan har också vissa särdrag som kan hjälpa till att lösa mysteriet med mannen. Den har två klistermärken med text, ”Original BETRA Qualität” respektive ”ZDF”, fastsatta på utsidan och insidan av locket.

Polisen utreder fallet som misstänkt mord och ber personer som har uppgifter som kan hjälpa dem att höra av sig, skriver Lausitz News.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN