Summer, 7, dog i hoppborgsolycka

1 av 3 | Foto: Summer, 7, dog i hoppborgsolyckan.
NYHETER

En sjuårig flicka har dött efter en hoppborgstragedi i Storbritannien.

Hoppborgen slets i väg av den kraftiga vinden och slungades 150 meter – och lilla Summer Grant satt fast inuti den.

– Jag kan inte ens föreställa mig – den stackars familjen, säger en granne.

Den sjuåriga flickan var i stadsparken i Harlow, brittiska Essex, för att fira påsk. Men när Summer hoppade hoppborg slet den sig i den kraftiga vinden och slungades iväg uppemot 150 meter. Sjuåringen blev fast inuti den.

Hon skadades allvarligt och fördes snabbt till sjukhuset, men hennes liv gick inte att rädda.

Olyckan inträffade klockan 16.15 på påskafton och flera familjer var på besök på den årliga marknaden. Polisen grep inledningsvis en 24-årig kvinna och en 27-årig man misstänkta för dråp på grund av grov oaktsamhet, skriver Sky News. Men de släpptes sedan mot borgen samtidigt som utredningen fortsätter.

Vinden var orsak

Polisen i Essex misstänker att den kraftiga vinden är huvudorsak till tragedin. Ray Smith, från Showmen's Guild of Great Britain säger att olyckan berodde på en ”plötslig vindby”.

– Hade det varit vind hela tiden skulle de ha stängt ned alla hoppborgar, säger han.

På påskdagen var stadsparken stängd, men många valde ändå att gå förbi för att lämna meddelanden till ”prinsessan” eller ”ängeln” vid parkens entré. Flera personer lämnade blommor och mjukdjur för att visa respekt för familj och vänner som kämpar med den omskakande förlusten.

– Det är för mycket. För mycket för att ens kunna tänka på, säger en pappa som lämnat en liten påskkanin vid minnesplatsen, till Daily Mail.

Familjen förkrossad

Det har dessutom startas en insamling för familjen. Hittills har de fått in nästan 25 000 svenska kronor.

Under eftermiddagen höll en representant för familjen ett tårfyllt tal från tröskeln till familjens radhus. Han sa att familjen är ”förkrossad” och bad om tid för att sörja förlusten.

– Det är hjärtskärande. Jag kan inte ens föreställa mig – den stackars familjen. De kommer att behöva tid, säger en granne.