Pansarvagnsfärden slutade i isvak

Av: Jonas Ekman

Publicerad:
Uppdaterad:

Jesper, 26, tog pansarvagnen hem från jobbet.

Det slutade med att han var helt under isen – bokstavligen.

– Det har väl spårat ur vid ett par tillfällen, säger han.

Jesper Lysell, 26, från Bollnäs hade tagit pansarvagnen till jobbet. På vägen hem såg han hur några kompisar satt och angelfiskade. De hetsade varandra och Jesper fick ett infall att köra över isen. Försöket gick vägen och Jesper bestämde sig för att köra över en gång till.

– Det man inte har gjort vill man ju prova. Nu har jag provat att drunkna en gång och lär väl inte vilja prova det igen, säger Jesper Lysell om den misslyckade isfärden.

För pansarvagnen sjönk som en sten och Jesper ångrade bittert den andra isfärden.

Bara att gilla läget

Ett par dagars skruvande och Jesper Lysell har lyckats få igång pansarvagnen igen, även om den inte är helt i toppskick:

– Det är vatten i växellåda och motor, men den är väl gjord för att ta lite stryk. Det är mycket energi man får lägga ner, men om ett par veckor när man har glömt det så kommer det bara vara roligt. Det är bara att gilla läget.

När pansarvagnen är i skick igen, låter det på Jesper Lysell som att infallen med pansarvagnen kommer att fortsätta:

– Jag kör över det som kommer i vägen... Nej, jag är inte ute efter att köra över saker men det har väl spårat ur vid ett par tillfällen. Och det kan man väl förstå om man har en sådan där, säger Jesper Lysell och skrattar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN