Brittisk bankman anklagas för att ha torterat, filmat och dödat två kvinnor

En 31-årig brittisk bankman misstänks för att kokainpåverkad ha torterat, filmat och tagit livet av två unga indonesiska kvinnor.

Han står nu inför rätta för de bestialiska brotten som han begick i sin lyxlägenhet i Hongkong 2014.

Och när rättegången inleddes på måndagen började domaren med att varna för att en del av bevismaterialet mot mannen är ”extremt upprörande”.

Dubbelmordet och arresteringen av den brittiska bankmannen Rurik Jutting, 31, chockade finansstaden Hongkong, som har ett rykte om sig att vara både trygg och jämställd bland sina utländska arbetstagare.

Det var 2014 som Sumarti Ningsih, 23 och Seneng Mujiasih, 26, hittades döda i den brittiska bankmannen Rurik Juttings exklusiva lägenhet nära den asiatiska stadens Wan Chai red light-distrikt.

Fruktansvärda våldshandlingar

När rättegången mot honom startade på måndagen inledde åklagaren John Reading sitt anförande med en ingående beskrivning av hur Jutting hög på kokain torterat en av kvinnorna och utsatt henne för ”allt grymmare våldshandlingar”, rapporterar nyhetsbyrån AP. Efter tre dagar av terror ska han ha dragit in Sumarti Ningsih i badrummet, tvingat ner henne på knä framför toalettstolen med bakbundna händer och fått henne att slicka på den innan han skar halsen av henne med en tandad kniv.

Den 23-åriga kvinnan, som uppges ha kommit hem till bankmannen efter att han erbjudit henne ”en stor summa pengar”, ska ha varit i landet på turistvisum och arbetat medan hennes femårige son befann sig hemma i Indonesien med hennes föräldrar.

”Hade inte kunnat göra det utan kokain”

31-åringen ska också ha använt sin telefon för att filma sig själv när han talade om mordet, hur mycket han njöt av att dominera kvinnan och att han tittade på porrfilmer med extrema våldsinslag. ”Jag skulle definitivt inte ha kunnat göra det utan kokain”, ska Rutik Jutting enligt åklagaren även ha sagt, rapporterar South China Morning Post.

Efter att ha tagit livet av kvinnan ska han ha lagt hennes kvarlevor i en resväska som han lämnade på balkongen.

26-åriga Seneng Mujiasih, var officiellt i Hong Kong för att arbeta som hembiträde men jobbade i en bar där de träffades och Jutting erbjöd henne pengar för sex. Enligt åklagaren ska de först ha varit överens om premisserna men när hon såg en munkavle i närheten av hans soffa och började skrika slet den brittiske bankmannen tag i en kniv och skar halsen av henne.

Domaren varnar för ”upprörande” bevismaterial

Han uppges sedan ha börjat hallucinera som en följd av sitt kokainintag och själv ringt polis. Patrull som anlände till lyxlägenheten hittade kvinnans kropp och grep honom.

Några timmar senare hittades även 23-åringens kvarlevor.

31-åringen ska ha berättat allt vad som hänt för polis. Spår av kokain hittades också i mer än två dussin små plastpåsar som låg runtomkring i lägenheten.

Domaren inledde den första rättegångsdagen med att varna jurymedlemmarna för att bevisen mot den åtalade består av ”extremt upprörande” fotografier och filmer.

På tisdagen fortsätter rättegången. Det är planerat att rätten då ska få titta på filmer som hittats i Juttings telefon, skriver AP.

Rurik Jutting hävdar att han är oskyldig till mord men erkänner sig skyldig till två fall av dråp. Döms han riskerar han livstids fängelse.

Publisert: