Man ihjälskjuten vid Årstaviken -misstänkt mord

Av: Ebba Thornéus

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 13

NYHETER

En 41-årig man hittades på tisdagseftermiddagen skjuten i ett skogsområde nära strandpromenaden i Årstaviken i Stockholm. Han dog på plats och en förundersökning om mord är inledd.

Ingen är ännu gripen eller misstänkt för mordet.

Tipsa | Aftonbladet

– Personen har påträffats utomhus och avlidit av sina skador, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen, som fick larmet klockan 17.07 på tisdagen om att en person misstänktes vara skottskadad.

Senare meddelade polisen att den ihjälskjutne är en 41-årig man. Han ska ha varit vid liv när polisen fick larmet från SOS. Albin Näverberg är dock mycket förtegen kring fler uppgifter och vill inte säga exakt var mannen hittades.

– Vi har inga mer detaljer än att det skett i Årsta.

Flera patruller på plats

Men enligt uppgifter till Aftonbladet har polisen spärrat av ett stort område vid strandpromenaden längs med Årstaviken i närheten av Gullmarsplan och flera polispatruller befinner sig även i området.

– Det är verkligen jättehemskt att något sådant kan hända här, säger en person som brukar motionera längs med Årstaviken.

Vid 19-tiden hade avspärrningarna längs med vattnet hävts och polisarbetet koncentrerats kring skogsområdet, som fortfarande var avspärrat enligt Aftonbladets reporter på plats.

– Det är fortfarande en stor avspärrning här vid skogen och kolonistugorna där polisen har knackat dörr, säger Aftonbladets Isabelle Nordström.

En förundersökning om mord är inledd. Albin Näverberg vill dock inte svara på om man funnit något vapen i närheten av den skjutna mannen eller hur många skott han träffats med.

Söker vittnen

Polisen söker just nu vittnen till händelsen. Ingen person är gripen eller misstänkt i nuläget.

Vid 21.20-tiden började teknikerna avsluta sitt jobb, och kroppen fördes bort. Samtidigt började polisen släppa avspärrningarna, enligt Aftonbladets reporter.

Publicerad: