Dödssjuke Kaleb, 8, blev polis för en dag

1 av 2 | Foto: Kaleb Holder får vara sheriff – för en dag.
NYHETER

Kaleb Holder, 8, drömmer om en poliskarriär när han blir stor.

Det kommer den svårt sjuke pojken aldrig att bli – men i fredags fick han i alla fall vara sheriff för en dag.

– Jag är bara glad att han fick veta hur det känns, säger hans mamma Janelle Daly.

Ända sedan Kaleb Holder gick i förskolan har han varit extremt intresserad av polisväsendet, berättar hans mamma Janelle Daly för ABC News.

– Det är det enda han vill bli när han blir stor.

Men den 5 januari i år stod det klart att Kaleb aldrig kommer att bli vuxen. Han diagnostiserades då med den sällsynta, ärftliga sjukdomen adrenoleukodystrofi, ALD.

Förlorar tal, hörsel och syn

– Det finns inget de kan göra. Den enda behandlingsformen är benmärgstransplantation, men det fungerar bara om sjukdomen upptäcks tidigt. Läkarna säger att han har ungefär tre månader innan han förlorar förmågan att gå, tala, se, höra... Han kommer att hamna i ett vegetativt tillstånd eftersom det är en hjärnsjukdom. Efter det kommer han gå bort inom något år, säger Janelle Daly.

– Inga ord kan förklara hur jag känner. Kaleb är min ende son och mitt yngsta barn. Jag förstår inte hur något sådant här kan hända ett så vackert barn.

Trots att Kaleb Holder aldrig kommer bli vuxen har polisen Richmond Penn, som är förlovad med Kalebs syster, sett till att pojkens dröm om att en dag bli polis redan nu har blivit sann.

”Du är ju sheriff”

I fredags togs han emot av Joe Hanna, vanligtvis sheriff i Lehigh County, på polisstationen i Allentown i delstaten Pennsylvania.

– Efter att ha svurit in honom som ny sheriff frågade jag vad han ville göra och han svarade: ”Vad vill du att jag ska göra?” Jag sa: ”Tja, det är ju du som är sheriff.” Vi tog med honom i polisbilen och lät honom sätta på sirenerna, vilket han fick en stor kick av. Vi gjorde det till en speciell dag för honom och jag tänkte att vi samtidigt kunde uppmärksamma den här förödande sjukdomen, säger Joe Hanna till ABC News.

Kalebs mamma Janelle Daly säger att hon är extremt tacksam för polisens insats.

– Det var helt fantastiskt. Han kommer inte få möjlighet att växa upp och bli sheriff, men jag är bara glad att han vet hur det känns.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA