Föräldrar misstänks ha dödat sin bebis

NYHETER

Två föräldrar har anhållits misstänkta för att ha dödats sin bebis.

Bebisen var bara sex månader gammal när den i slutet av veckan avled utan förklaring.

– Jag kan bekräfta att ett barn dött, säger åklagare Carina Gustafsson.

En man och en kvinna i Trollhättan har anhållits misstänkta för att ha dödat sin sex månader gamla bebis. De är misstänkta för misshandel och vållande till annans död, rapporterar P4 Väst.

Polisen är mycket förtegen om händelsen.

– Det var sjukvården som larmade polisen. Men eftersom förundersökning pågår just nu så vet jag inte så mycket mer om ärendet, säger Karl-Johan Främling, jourhavande förundersökningsledare i Trolhättan, till Aftonbladet.

Oklar dödsorsak

Bebisen kom in till sjukvården på fredagen, men det är fortfarande oklart exakt när och varför barnet dog. Enligt polisen har man ännu inte kunnat fastställa dödsorsaken.

– Jag vill inte kommentera det. Det jag kan säga är att barnet har avlidit och att föräldrarna är anhållna för misshandel, säger kammaråklagare Carina Gustafsson.

Kan du säga något om varför barnet kom till sjukvården?

– Nej, jag vill inte gå in på några detaljer.

Föräldrarna nekar till brott

Varken polis eller åklagare vill säga någonting om barnets skador. De kan inte heller berätta när det fattades misstanke mot föräldrarna.

De båda föräldrarna, som är i 20-25 årsåldern, nekar till brottet.

– Han säger att barnet varit sjuk de senaste dagarna, men jag vill inte gå in på vad det handlar om för sjukdom eftersom vi väntar på en obduktionsrapport, säger advokat Christin Hofbauer och tillägger att föräldrarna själva kört barnet till sjukhuset.

Enligt kvinnans advokat Bengt-Erik Sik har hans klient suttit i förhör hela morgonen.

– Det är en hemsk tragisk händelse och hon förnekar brottet, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott