13-årig flicka dödades med kniv i sömnen

NYHETER

En 13-årig flicka har knivskurits till döds i sitt sovrum på Västbanken.

Flickan bodde i ett hus beläget i en judisk bosättning. När hennes pappa fick höra nyheten sprang han själv till huset för att väcka henne.

Angriparen sköts senare till döds av säkerhetsvakter, enligt den israeliska armén.

Flickan vid namn Hallel Yaffa Ariel låg och sov när hon angreps. Hennes far säger till nyhetsbyrån AFP att dottern hade varit på en dansföreställning sent på kvällen och att han själv var på väg till huset för att väcka henne när han fick vetskap om händelsen.

Flickan var amerikansk medborgare, uppger det amerikanska utrikesdepartementet. Hon hade dubbelt medborgarskap och var även israelisk medborgare.

”En terrorist dödade henne”

– Precis som vilken flicka som helst som är på semester så låg min dotter och sov, lugn, avslappnad. En terrorist, en mördare, kom och dödade henne i sängen, säger flickans mamma Rena Ariel till israelisk tv enligt CNN.

Palestinska hälsodepartementet har identifierat mannen som angrep Ariel som en 19-åring som bodde strax utanför staden Hebron. Uppgifterna om hans exakta ålder går dock något isär. CNN rapporterar att han var 17 år gammal.

Israeliska armén uppger att han bröt sig in i huset och högg flickan i överkroppen.

När polis senare gick in i huset lokaliserade de angriparen. En polis blev knivhuggen men angriparen sköts till döds av en andra polisofficer, skriver The Guardian.

”Ska kunna bo där utan att dö”

Israeliska bosättningar på Västbanken, som den där flickan bodde, anses illegala av palestinier.

– Faktumet att bosättningar är illegala under internationell lag gör inte att de som bor där, barn som deras föräldrar, ska behöva utstå dödliga attacker, säger Sari Bashi, Israel-Palestinas direktör vid människorättsorganisationen Human Rights Watch, till CNN.

De senaste åtta månaderna har palestinier dödat 33 israeler i en våg av gatuattacker, vanligtvis med kniv.

Israelisk polis och militär har under samma period skjutit ihjäl minst 198 palestinier, av vilka 134 varit gärningsmän, enligt Israel. Andra har dödats i sammandrabbningar och protester.

Hundratals personer närvarade vid Hallel Yaffa Ariels begravning i staden Hebron under torsdagen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Israel