Gruppvåldtäkt på studentkryssning

Fyra unga män åtalas för färjevåldtäkten

Av: 

Eric Tagesson

Niklas Svahn

NYHETER

Fyra 19-åriga män har nu åtalats för den grova våldtäkt som ska ha ägt rum på en studentkryssning ombord Silja Galaxy i slutet av mars.

– Kvinnan har befunnit sig i en särskilt utsatt situation, säger åklagaren.

Personalen på Silja Line ringde in det misstänkta brottet.

Det var i slutet av mars som omkring 1 700 studenter från Mellan- och Sydsverige reste i väg på en studentkryssning arrangerad av företaget Fun Cruises.

När Silja Lines färja kom tillbaka till Stockholm stoppades alla killar från att lämna fartyget eftersom polisen misstänkte att en gruppvåldtäkt, rubricerad som grov våldtäkt, ägt rum ombord.

”Särskilt utsatt situation”

Flera personer greps, misstänkta för att ha deltagit i övergreppet. Flera har släppts, och misstankarna mot dem avskrivits, men i dag åtalades alltså fyra unga män, misstänkta för delaktighet i det som åklagaren rubricerar som grov våldtäkt.

Enligt åklagaren har de fyra åtalade "gemensamt och i samförstånd" utsatt kvinnan, som inte kände männen sedan tidigare, för en grov våldtäkt.

– De har utnyttjat henne i en särskilt utsatt situation, på grund av såväl berusning som allvarlig rädsla, säger åklagare Angelica Runesson.

Stod vakt utanför hytten

Av stämningsansökan framgår att den unga kvinnan befunnit sig i en hytt tillsammans med en kompis, och tre unga män. Efter att kompisen gått därifrån har, enligt åklagaren, de tre unga männen våldtagit kvinnan.

En av dem stod, efter att han våldtagit kvinnan, vakt utanför hyttdörren och hindrade personer från att komma in. Sedan släppte han in en fjärde misstänkt våldtäktsman.

Han ska också, enligt vittnen, ha ljugit för målsägandens kompisar när de letade efter henne, och hävdat att hon inte var i hytten.

Samtliga fyra åtalas för grov våldtäkt. De nekar alla till brott.

Rättegången inleds om en vecka.

ANNONS

Kids deal - 25% rabatt på barnkläder & skor från Ellos kollektioner!

Extern länk från Ellos

Till REAN!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Gruppvåldtäkt på studentkryssning

LÄS VIDARE

Fyra gripna misstänkta för våldtäkt på studentkryssning

ÄMNEN I ARTIKELN

Gruppvåldtäkt på studentkryssning

Brott

Våldtäkt