Kista

Här rånar de guldbutiken i Kista

Av: 

Staffan Dickson

Jonas Löfvenberg

NYHETER

Två personer har gripits misstänkta för att ha rånat en guldsmedsbutik i Kista galleria.

På en mobilfilm syns två män maskerade med nylonstrumpor råna butiken med en kofot och ett pistolliknande föremål innan de kör iväg på en moped inne i gallerian.

– En av dem försökte avfyra pistolen i taket men den klickade, säger vittnet Andres.

Klockan 10.34 på fredagsförmiddagen fick polisen in ett larm om ett rån i en guldbutik i Kista galleria i nordvästra Stockholm.

Vittnen har sett två gärningsmän beväpnade med ett pistolliknande föremål. De uppges ha bankat på butiksdörren med en kofot och sedan tvingat ut de personer som funnits i lokalen. Personalen har inte skadats fysiskt under rånet.

– Det var jättemycket människor runt om men ingen gjorde något. Vi pratade om att ingripa men vi visste inte om pistolen var äkta så vi avstod, säger vittnet Andres som befann sig i gallerians restaurangdel när han hörde skrik från butiken.

Hade bytet i Ikea-kassar

Rånarna har slagit sönder montrar i butiken och kommit över ett byte, skriver polisen på sin webbplats.

– De hade med sig två Ikea-kassar därifrån. De befann sig i butiken i kanske fem minuter, säger Andres.

Både han och ett annat vittne berättar att en av männen försökte avfyra skott i taket.

– De verkade vara väldigt unga. En av dem försökte avfyra pistolen i taket men den klickade. Den andra rånaren sa åt honom att inte skjuta, säger Andres.

– Den andra killen sa ”skjut inte, skjut inte”. Då tänkte jag ”okej, pistolen funkar inte” och blev mindre rädd, säger vittnet som spelat in filmen till Aftonbladet TV.

Trögstartad moped

Enligt honom ställde de två männen sin moped i butikens dörröppning innan de gick in och utförde rånet.

– Det var för att dörren inte skulle gå igen. Det man inte ser på filmen är att det kom någon, kanske en civilklädd väktare, och slängde en stege framför dörren. Den träffade moppens framdäck så att den stannade. Den större killen var fortfarande inne i affären medan den andra försökte få igång moppen, som dock var trögstartad. Då fick de mer panik, men sedan fick de igång den till slut och stack iväg.

Efter rånet hörde polisen ett flertal vittnen och säkrade flera övervakningskameror.

I samband med en fordonskontroll grep polisen sedan två misstänkta personer vid McDonalds i Akalla, som ligger i närheten av Kista.

ANNONS

MORS DAG-BUKETT; Låt våra florister hjälpa dig att uppvakta och överraska - enklare kan det inte bli!

Extern länk från Interflora SE

Beställ nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Kista

ÄMNEN I ARTIKELN

Kista

Brott