”Familjen vill bara att jag ska komma hem”

NYHETER

Passagerare oroliga efter flygkraschen

1 av 7 | Foto: NIKOLAI JAKOBSEN
Salama Koreya skulle flyga till Kairo från paris under tordagen: ”Hemma är familjen rädd och vill bara att jag ska komma hem nu”, säger han till Aftonbladets team på plats.

Paris. Det senaste planet som lyfte mellan Paris och Kairo tros ha störtat över Medelhavet.

Passagerare på eftermiddagsflighten till Egypten känner av omgivningens oro.

– Familjen är rädd och vill bara att jag ska komma hem nu, säger Salama Koreya.

Efter att ha kommit in i egyptiskt luftrum gjorde Egyptairs flight MS804 en skarp vänstersväng som sedan följdes av en 360-graderssväng åt motsatt håll.

Sedan försvann det från radarn.

Planet som lyfte vid 23-tiden på onsdagskvällen från Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris förmodas ha störtat över Medelhavet med 66 personer, de flesta egyptier, ombord.

”Familjen är rädd”

Samtidigt som sökandet efter planet under torsdagseftermiddagen pågår kommer den egyptiske kötthandlaren Salama Koreya in på flygplatsen i Paris. Han ska ta Egyptairs eftermiddagsflight till Kairo och har under dagen fått mängder av samtal och sms från oroliga vänner.

– Det var så jag fick reda på vad som hade hänt. En vän väckte mig i tron om att jag var ombord på planet som är försvunnet. Jag blev väldigt överraskad när jag hörde vad som hade hänt, säger Koreya.

Hemma i Kairo är familjen orolig.

– Jag vill inte spekulera om vad som har hänt. Jag är vare sig en expert eller en politiker. Men hemma är familjen rädd och vill bara att jag ska komma hem nu, säger han.

Säkerheten hög

Med tanke på rådande undantagstillstånd i Frankrike är säkerheten väldigt hög. Militärer med maskingevär passerar i korridorerna och säkerhetskontrollerna är omfattande.

Ali Amher, som även han ska åka till Kairo på eftermiddagen,menar att den höga säkerheten får honom tro att en terrorhandling inte ligger bakom MS804:s försvinnande.

– Jag tror inte det går att få igenom bomber här. Jag litar på säkerheten och är inte det minsta rädd inför att flyga hem, säger han.

Även om vänner och anhöriga till Salama Koreya är oroliga känner också han sig trygg.

– Tusentals trafikolyckor inträffar varje dag. Och jag har flugit mellan Paris och Kairo i 20 år. Det går inte att gå runt och vara orolig, säger han.

Kraschade planet MS804 – detta har hänt

ARTIKELN HANDLAR OM