Polisen vänder – NMR får grönt ljus

avTT

Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Polisen ändrar sitt beslut och låter nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) hålla allmänna sammankomster i Kungälvs kommun. Arkivbild.

Polisen ändrar sitt beslut och låter nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) hålla allmänna sammankomster i Kungälvs kommun fram till efter valet i september.

NMR fick nyligen avslag på sin ansökan av Polisen i region Väst, då de inte ansåg sig ha nog resurser lokalt för att upprätthålla ordning och säkerhet under så lång tid. Men en omprövning ger nu grönt ljus för NMR.

Från den 8 augusti och den 16 september mellan klockan 10.00–19.00 har NMR tillstånd att kampanja genom att bland annat dela ut valsedlar, och använda fanor och banderoller.

– De får inte etablera sig på offentlig plats med bokbord och kaffebord. De måste vara rörliga, det är det som gäller, säger Lena Matthijs, kommenderingschef hos polisen för valet i region Väst till GT.

Polisen gör bedömningen att resurser kan omfördelas regionalt för att stötta upp i Kungälv, vilket påverkat det nya beslutet.

ARTIKELN HANDLAR OM