8-årig pojke dog på fotbollsplan

NYHETER

Föll livlös till marken under träningen

Foto: "OFATTBART TRAGISKT" När den åttaårige pojken segnade ner försökte tränaren och föräldrar till de andra spelarna förgäves att väcka pojken till liv. ”Det som hänt är ofattbart tråkigt och tragiskt”, säger Rikard Tallén (nedan), ordförande i Hammarby.

En åttaårig pojklagsspelare avled under en träning i lördags.

– Det är oerhört tragiskt, säger Hammarbys ordförande Rikard Tallén.

Pojken ramlade ihop mitt under ett träningspass i lördags i Eriksdalsskolans gymnastiksal i Stockholm.

Dödsfallet inträffade under en övning med boll och de unga lagkamraterna födda 1996 tittade förvånat och förskräckt på när åttaåringen föll handlöst till marken.

Snabbt på plats

Tränaren var snabbt på plats och han märkte omgående att något var fel. Även föräldrar till spelare i laget ingrep.

Den åttaårige pojken var livlös och trots att ambulans var på plats inom några minuter gick pojkens liv inte att rädda.

Utbildad personal försökte med återupplivningsförsök, men för sent.

Dödsorsaken är ännu inte fastställd. Men liknande dödsfall har inträffat tidigare och där har ett medfött hjärtfel eller infektion i kroppen varit orsak.

– I dag ska vi ha ett krismöte där präster och psykologer från Katarina församling finns till förfogande. Vi ska ha en minnesstund och prata igenom saken. Det som har hänt är ofattbart tråkigt och tragiskt, säger Rikard Tallén.

Var i Phuket

Han har just kommit hem från Phuket och det här är andra tragedin på kort tid för Hammarbys ordförande, tillika ansvarig för ungdomsfotbollen.

– Vi lämnade Phuket samma dag som flodvågen öste in över halvön. Vi åt frukost på hotellet när det hände. Vilket kaos det var. Vi flög ut från Phuket senare på kvällen.

– Våra liv blir inte sig likt efter semestern. Sedan händer det här med åttaåringen. Jag sörjer med dem som är nära anhöriga, säger han.

Ofta dold hjärtsjukdom bakom idrottsdöd

Tomas Ros