66-åring misstänks för våldtäkt på två flickor

Publicerad:
Uppdaterad:

En 66-årig man har häktats misstänkt för grova våldtäkter på två skolflickor.

Flickorna var i tioårsåldern när de utsattes för övergreppen.

- Han fick kontakt med dem på fritidsgården där han jobbade, säger åklagaren.

Den misstänkte mannen arbetade flera år ideellt på en fritidsgård i en mellansvensk stad. Där var han en omtyckt extraresurs och känd för att sitt positiva sätt och goda inflytande på barnen.

- Han fungerade som en riktig "klassmorfar". Någon som hade tid att lyssna när den ordinarie personalen inte riktigt hann med, säger den advokat som företräder flickorna.

Dömdes i våras

- Han hade någon slags lös anställning som oavlönad volontär om jag har förstått saken rätt, säger åklagaren som åtalat 66-åringen.

Den ljusa bilden ser dock ut att haft en betydligt mörkare baksida. I våras dömdes den misstänkte mannen till ett års fängelse för sexuellt ofredande och innehav av barnporr.

Misstänks för våldtäkt

Offren var tre flickor i 9-10-årsåldern. Mannen tvingades sluta sitt arbete på fritidsgården och flyttade från staden, uppger lokala medier.

De nya anklagelserna om grov våldtäkt gäller två andra flickor. Brotten tros dock ha begåtts ungefär samtidigt som övergreppen han tidigare dömts för.

- Vi fick kännedom om de övergreppen i samband med rättegången i våras. Det var en mamma som lämnade in en polisanmälan i samband med domen, säger åklagaren i fallet.

Med hänvisning till flickornas låga ålder och brottets karaktär är både polis och åklagare mycket förtegna om vad som har hänt.

Mannen nekar till brott

Mannen säger själv att han inte begått något brott. Han har överklagat fängelsedomen till hovrätten och kräver att få slippa betala skadestånd.

- Han hävdar att flickorna ljuger och att de snackat ihop sig för att få historien att stämma, säger mannens advokat.

Hur mår han?

- Han mår naturligtvis inte bra. Han ska genomgå en paragraf sju-undersökning (så kallad liten sinnesundersökning) och vi får se vad den säger.

Olle Castelius

Publicerad: