Varför vill han bara ses med sina vänner?

NYHETER

Fråga: Flirtar med en kille som verkar intresserad men alltid föreslår att vi ska träffas tillsammans med en massa av hans kompisar. Känner sig killar tryggare i grupp? Jag vill gärna träffa honom men inte inför en massa andra människor. Kan du tipsa på hur man kan göra?

Singelkillen svarar: Jag skulle gissa att killar, generellt sett, föredrar att träffa tjejer utan kompisars närvaro. Detta eftersom de då slipper bete sig i enlighet med vad polarna anser vara rätt. Något som kan vara påfrestande om man samtidigt ska försöka limma på en tjej. Risken är ju stor att det blir en krock mellan två olika roller, den som tuffa killen i grabbgänget och den som flirtande casanova. Därför är det svårt att tolka den här killens beteende. Att han insisterar på att träffa dig med sina vänner kan betyda att han är stolt över dig och vill visa upp dig för kompisarna. Men det kan också, som du är inne på, innebära att han känner sig tryggare och mer avslappnad bland vännerna. Kanske känner han att han har en status bland vännerna som han vill att du ska bli varse om. I värsta fall betraktar han dig kort och gott som en i gänget, en kompis. Eller också vill han inte ge avkall på tid med sina vänner för att i stället träffa dig. Om han drar med dig till kompisarna slår han dock två flugor i en smäll. Han får umgås med sina vänner, vilket är det viktigaste, och dessutom möjlighet att flirta med dig.

Vad ska du då göra? Enklast är nog att du föreslår saker för killen som omöjliggör för honom att dra med alla sina polare. Föreslå att ni ska ses över en middag, gå på bio, ha en mysig hemmakväll eller något annat väldigt "dejtigt" så han förstår att det rör sig om en intim träff mellan enbart dig och honom. Om det inte funkar måste du vara rak och ärlig. Säg att du vill träffa honom på tu man hand, utan att han blandar in sina kompisar. Det är inget konstigt med det. Han kommer att förstå. Eller dumpa dig.