Madeleine dissar Marstrandssegling

Publicerad:

NYHETER

Men kommer till Victoriadagen på Öland

Prinsessan Madeleine har tidigare varit med vid kändisseglingen på Marstrand.

Men i år går seglatsen av stapeln – utan kunglig glans.

Däremot firar Madeleine Victoriadagen på Öland, men hovet kan inte bekräfta om Chris också gör det. 

Vilka kändisar det är som deltar i kändisseglingen på Marstrand brukar vara hemligt fram till tävlingsdagen.

Prinsessan Madeleine har tidigare besökt racet på västkusten som genomförs till förmån för Childhood, där hon själv arbetar.

När prinsessan var med och seglade 2008 ingick hon i NHL-stjärnan Henrik Lundqvists seglarteam. Men i år är det klart att prinsessan Madeleine inte närvarar i kappseglingen.

– Hon kommer inte att delta och hon har annonserat detta till Childhood i ett tidigt skede, säger Bertil Ternert, Hovets presschef.

Om det är på grund av smekmånaden som hon inte kommer är oklart.

– Vi talar inte om varför man inte kommer på vissa engagemang, säger Bertil Ternert.

Firar storasyster

När kronprinsessan Victoria fyller 36 år den 14 juli kommer hela familjen vara samlad på Sollidens slott på Öland.

Prinsessan Madeleine kommer att närvara vid det traditionsenliga firandet av Victoriadagen.

Förra året var Chris med kungafamiljen på Öland vid Victorias 35-årsfirande. Eftersom paret då inte var förlovade fick han med hänvisning till den kungliga etiketten inte följa med på det tv-sända firandet. Som make till prinsessan Madeleine har de dörrarna öppnats för Chris O'Neill.

”Vet inte hur Chris deltar”

Men hans namn finns inte med på hovets lista över de familjemedlemmar som deltar i födelsedagsfirandet. Om Chris O'Neill sitter tillsammans med kungafamiljen kvällen den 14 juli har hovet inga uppgifter på:

– De kommer att vara på Öland tillsammans. Men var han sitter eller står kan jag inte svara på, säger Bertil Ternert, hovets presschef till Aftonbladet.

Enligt Roger Lundgren, chefredaktör för Kungliga Magasinet, kommer Chris att vara med:

– Chris O'Neill ingår inte i kungahuset, utan enbart i kungafamiljen. Medlemmarna i kungafamiljen och deras åtaganden listas aldrig på hemsidan, säger han till Aftonbladet.

Och det vore anmärkningsvärt om Chris inte finns med under tv-sändningen, menar Aftonbladets hovexpert Jenny Alexandersson.

– Madeleine sitter alltid vid scenen och firar sin syster. Som gift med Chris O'Neill är det numera hans uppgift att följa med och representera tillsammans med henne. Och det skulle förvåna mig mycket om han inte är med, säger hon.

Publicerad: