Varg springer lös - i centrala Göteborg

De senaste dagarna har det varit helt i sin ordning att ropa efter vargen i Göteborg.

Edgar, 28, fick sitt livs chock när han var på väg hem från krogen natten till lördag.

Mitt i stadsdelen Majorna korsade en ung varg gatan.

– Jag trodde inte mina ögon, säger han.

Flera rapporter har det senaste dygnet kommit in till Länsstyrelsen i Västra Götaland om att en varg sprungit omkring i Göteborg.

Edgar, 28 år, hade turligt nog mobilkameran uppe på väg hem från krogen vid 04-tiden i morse. Ett 20-tal meter längre bort såg han något springa över vägen.

– Det tog mig ett tag att förstå att det faktiskt var en varg, jag trodde att det bara var ett stort djur. Det kändes overkligt, säger han.

Edgar filmade djuret när det sprang iväg.

– Vi tittade på filmen en massa gånger efteråt och det syntes ju att det var en varg. Det var häftigt, jag har aldrig sett en varg förut. Men jag trodde inte att den skulle springa fram och bita mig.

Fler observationer

Vargen tros vara samma djur som observerades i stadsdelen Västra Frölunda i Göteborg för en vecka sedan.

– Den senaste rapporten vi har är att djuret setts vid Stigbergstorget tidigt i morse. Vi tror att det är samma varg som setts i Halland och som sedan har tagit sig upp norrut mot Göteborg, säger Nelly Grönberg, viltvårdare på Naturvårdsenheten vid Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Efter att ha sett Aftonbladets film bekräftar hon att det med största sannolikhet är en varg som syns på filmen.

– Jag har tittat på filmen ett tiotal gånger och det går ju rätt fort och är mörkt. Men baserat på rörelsemönstret skulle jag säga att det är en varg, säger Nelly Grönberg.

"På väg söderut"

Enligt Nelly Grönberg behöver göteborgarna dock inte vara rädda för att gå ut. Förmodligen är vargen på genomfart och håller sig på avstånd från människor.

– Den bidar nog sin tid och ger sig förmodligen iväg söderut igen när det lugnat ner sig lite. Vargar har inte attackerat människor på 150 år, säger hon.

Publisert: