Minst sex döda i husras i USA

1 av 4
NYHETER

Fyravåningshuset kollapsade över ett tvåvåningshus.

Minst sex personer har dött och flera har skadats i husraset i Philadelphia.

Räddningsarbetare fortsätter att leta efter överlevande.

Olyckan inträffade i centrala Philadelphia vid 10.40, lokal tid. Enligt flera vittnen kollapsade plötsligt ett fyravåningshus över en mindre byggnad.

Det större huset ska ha varit på väg att rivas.

– Jag stod och tittade ut genom fönstret på byggnadsarbetarna. I nästa stund hörde jag "kaboom", säger vittnet Veronica Haynes till AP.

Tidigt på torsdagen, svensk tid, bekräftade borgmästare Michael Nutter att minst sex personer dött i raset. Enligt NBC-News är de döda fem kvinnor och en man.

Letar efter överlevande

Rädnningstjänsten har använt spårhundar för att leta efter överlevande. 13 skadade personer har grävts fram och räddningsarbetet väntas fortsätta under hela torsdagen.

Det första dödsoffret hittades under eftermiddagen lokal tid. Enligt källor till NBC var det en kvinnlig kassör som arbetade sin första dag i den rasade byggnaden.

– Jag ber alla Philadelphiabor att be för kvinnan och hennes familj, säger borgmästare Nutter till NBC.

I det mindre huset låg en butik som tillhör Frälsningsarmén. Enligt Nutter fanns det både anställda och kunder inne i byggnaden vid raset.  Polisen misstänker att raset utlöstes i samband med byggnadsarbeten i närheten, skriver TT.