Publicerad:
Uppdaterad:

Trädet föll ner över lekplatsen

Av: Olof Svensson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sexåriga Natalie hade änglavakt när ett äppelträd störtade ner mitt på lekplatsen, precis framför hennes fötter.

– Hade hon stått någon centimeter närmre hade det gått riktigt illa, säger pappan Daniel Lindberg.

Natalie befann sig på lekplatsen på Sturevägen i Rotebro, en plats hon besöker dagligen. Hon hade just tagit sig upp på trappan till rutschkanan när ett stort äppelträd gick itu och landade mitt på lekplatsen. Trädgrenar snuddade hennes armar och hon fick några skrapsår. Chockad sprang hon in till pappa Daniel.

– Hon är ledsen och vill inte prata om det. Brandkåren är på väg ut för att göra en bedömning, säger han.

Hörde ett hjärtskärande skrik

Flera grannar samlades runt det fallna trädet, många hade hört när det brakade i marken och det de beskriver som ett hjärtskärande skrik.

– Det var min dotter som skrek. Sekunderna senare kom hon inspringande till min famn. Min son som är fyra år har lite feber och fick inte gå ut idag. Precis där trädet nu ligger finns en grävmaskin i plåt som han brukar sitta vid. Hade han suttit där hade han nog inte överlevt, säger Daniel.

Leker igen

Trädet har inte sett fallfärdigt ut tidigare men inuti är det ruttet, berättar Daniel. Efter lunch kom brandkåren ut och sågade ner den återstående stammen. Då fick även Natalie följa med.

– Hon var rädd i början men brandmännen övertalade henne att gå med till platsen igen så att hon inte ska bli rädd och sluta leka där. Nu har hon en kompis här och sitter där och leker igen. Fast utan träd, säger Daniel.

Publicerad:
Publicerad: