Nyheter

Ohly ifrågasätts som V-ledare

Av: 

Erik Olsson

NYHETER

Partidistriktet i Dalarna: "Ställ din plats till förfogande".

Vänsterpartiet i Dalarna uppmanar nu Lars Ohly att ställa sin plats som partiledare till förfogande.

– Om framtidskommissionen kommer fram till ett nytt koncept för partiet tror inte jag att Lars Ohly är rätt person att leda, säger Thomas Ylvén, vice ordförande i Daladistriktet.

Vänsterpartiets framtidskommission tillsattes efter valet i höstas med ambitionen att arbeta fram olika förslag för partiets framtida inriktning och organisation.

Förnyelse kräver ny ledare

Förslagen ska presenteras under våren och Thomas Ylvén, som även sitter i Vänsterpartiets partistyrelse, menar att om partiet ska förnya sig så bör man samtidigt tillsätta en ny partiledare.

– Annars tror jag att man bär med sig för mycket av det gamla, säger Thomas Ylvén och förklarar att man tycker att Lars Ohly varit en bra ledare men samtidigt konstaterar han att partiet inte har lyft när det gäller att locka till sig fler väljare. Tvärtom gjorde man en – visserligen mycket liten – minskning i valet 2010 då man föll till 5,6 procent mot 5,85 i valet 2010.

Med ordförande från Dalarnas 15 lokalföreningar i ryggen menar Thomas Ylvén nu att Lars Ohly – som tillträdde som partiledare 2004 – bör ställa sin plats till förfogande.

Lojalitet hindrar nya kandidater

– När han istället säger att han vill fortsätta även efter nästa kongress finns risken att andra, av lojalitet, inte ens vill ställa upp som kandidater.

Men ni vill inte gå ut hårt och kräva hans avgång?

– Nej, det gör vi inte för vi vet i nuläget inte vad vi har för alternativ.

ANNONS

Upp till 25% på solskydd för alla hudtyper - MEDS

Extern länk från MEDS

Beställ här

Publisert: