Nyheter

Spelade in – allt

Av: 

Martin Ekelund

NYHETER

Maffiabossens livvakt: Vi blir alltid misstrodda

MYCKET LITE HAR SLÄPPTS Kontakterna mellan livvakten Daniel Webb, den utpekade maffialedaren Milan Sevo och kungens vänner var många. Det fanns tydliga instruktioner om hur de tiotals miljonerna skulle föras över. När kungens vänner insåg att festbilderna på kungen och kvinnorna inte utgjorde något hot försökte de radera spåren. Men allt fanns inspelat – och hittills har bara en bråkdel offentliggjorts.

Foto: Foto: MATTIAS CARLSSON

När kungens vänner insåg att bilderna inte utgjorde något hot försökte de sopa igen spåren.

Men alla kontakter med maffiabossen Milan Sevo och hans livvakt Daniel Webb fanns inspelade.

– Vi tänkte inte bli utmålade som oseriösa, säger Webb i boken ”Den svenske gudfadern”.

Kungens nära vän Anders Lettström träffade Daniel Webb vid upprepade tillfällen och förhandlade om att köpa loss bilderna, enligt nya boken ”Den svenske gudfadern”. Här syns Lettström (till höger) tillsammans med kungen och vännerna Aje Philipson och Noppe Lewenhaupt.

Foto: Foto: IBL BILDBYRÅ

Kontakterna mellan den utpekade maffialedaren Milan Sevo, hans livvakt Daniel Webb och kungens vänner med Anders Lettström i spetsen var många och innefattade tydliga instruktioner – bland annat hur de tiotals miljonerna skulle föras över.

Vid ett första möte med fem av kungens vänner och deras kroatiske kontaktman på en japansk lyxkrog i Zagreb fick Sevo och Webb veta att sällskapet var intresserade av att köpa besvärande bilder som den forne porrklubbsägaren Mille Markovic hotade med att publicera.

”Avslöjade rubbet”

Sevo och Webb bestämde sig för att acceptera uppdraget och samtidigt för att dokumentera alla kommande kontakter.

– Av erfarenhet vet Milan och jag att vi, fotfolket, är de som alltid får bära hundhuvudet och bli misstrodda, säger Webb i boken ”Den svenske Gudfadern” som släpps i dag.

Den 9 november 2010 steg Daniel Webb in på Oscarsteatern i Stockholm där Anders Lettström är styrelseordförande.

Lettström la alla korten på bordet.

– Han hoppade fram och tillbaka om olika fester, om Säpokillar som hade varit med och festat, han pratade om andra kungligheter, om affärsmän och deras böjelser. Han avslöjade rubbet, säger Webb i boken.

Försökte pruta

Dagen efter tog han kontakt med Mille Markovic och på ett gatukök i en Stockholmsförort lämnade Markovic sitt bud som var i mångmiljonklassen.

Anders Lettström ska ha gett beskedet att han och de övriga var beredda att betala om de fick bevis på att bilderna existerade.

I boken berättar Daniel Webb hur Markovic visar upp festbilder på kungen och hans vänner tillsammans med kvinnor. Bara de sista överföringsdetaljerna skulle arrangeras för att affären skulle gå i lås. Men när materialet presenteras för Lettström och övriga finansiärer försöker de pruta.

– Jag sa åt dem att det inte var schyst, att Markovic nu skulle tro att Milan och jag inte var seriösa, säger Webb.

”Ville rädda sitt eget skinn”

Kungens vänner ska i det här läget ha försökt distansera sig från Milan Sevo och Webb, genom att presentera ett formellt kontrakt där det angavs att uppdraget endast gick ut på att ta kontakt med Mille Markovic för att fråga vad han hade för material.

Daniel Webb är övertygad om att det bara hade ett enda syfte:

– För att rädda sitt eget skinn om vi skulle gå ut och berätta om våra möten med dem.

Men kungavännerna hade inte räknat med det omfattande inspelade materialet – varav endast en bråkdel än så länge har offentliggjorts.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert: