Tåg krockade med taxi vid Sala

Av: Erik Olsson, Kristoffer Törnmalm

Publicerad:
Uppdaterad:

Två personer uppges ha omkommit

Foto: niklas hagman

Ett passagerartåg krockade med en taxibil mellan Sala och Heby vid 10-tiden i dag.

Bilen föstes framför tåget i 500 meter innan det stannade – två personer uppges ha omkommit.

De två omkomna är taxichauffören – som uppges vara i 35-årsåldern – och en äldre man som var passagerare i taxibilen.

Ingen av passagerarna på tåget ska dock ha skadats fysiskt men åtta passagerare ska enligt uppgift ha blivit svårt chockade av händelsen som skedde i höjd med Fallet nära Sala Golfbana.

Elev var med i förarhytten

– En lokförarelev under upplärning var med i förarhytten på loket men vem som höll i spakarna vet jag inte, säger Maud Johansson, informationsbefäl på polisen länskommunikationscentral.

Enligt uppgift från SOS Alarm ska det ha funnits bommar vid järnvägsövergången men på något sätt lyckades ändå taxin hamna på spåret när tåget kom körande.

– Eventuellt kan det ha varit så att taxichauffören fick solen i ögonen, säger Daniel Wåhrenberg, räddningsoperatör på SOS Alarm i Västerås.

Tåget stod kvar på spåret men ska enligt polisen ha föst bilen framför sig i 500 meter.

Stopp i trafiken

Det var länge stopp i tågtrafiken på sträckan. Tåget tillhör SJ men är ett relativt litet tvåvagnars-tåg som kör regionaltrafik. Det var påväg från Uppsala via Sala och Västerås till Norrköping.

Eftersom det är enkelspårigt på sträckan påverkas tågtrafiken från Stockholm mot Dalarna samt från Uppsala mot Västerås av olyckan.

– Bilen fastnade under tåget. Men enligt den information jag har fått så kommer tågtrafiken att återupptas vid 17-tiden igen, säger Peter Behrman, pressinformatör på Trafikverket.

Publicerad: