”Vår hund kissade blod”

Publicerad:

Läsarna om sina erfarenheter av fästingmedlen

Vår schnauzerhund ”Rambo” blev tokig efter en halv dags användande av Scalibor. Han for runt i lägenheten och kliade sig emot allt. Sedan fick han nervryckningar, kissade blod och kunde inte bajsa. Vi fick uppsöka akuten, där de sövde ner honom och kollade njurar och lever.

/Anki
 

Har också en bordercollie som sitt första år hade fästinghalsband. Hon blev slö och enormt hängig. Vi åkte till veterinären där sköterskan såg att vi hade fästinghalsband och rådde oss att ta bort det. Någon dag senare mådde hon bra igen.

/Marianne
 

Vi har en ”Ridgeback” som haft halsband flera år men fick förra året stora halsbesvär (svullen hals) och hostade/kraxade och hade svårt att andas. Detta försvann efter att vi tog bort halsbandet.

/Patrik
 

Har haft fästingshalsband i sex år på min Labrador. Det är det bästa jag gjort, han har aldrig haft en fästing. Han är fortfarande det snällaste som finns.

/BMO
 

För tre år sedan satte vi ett färstinghalsband på vår chihuahua Nelly. Efter några timmar började hennes ben rycka kraftigt och okontrollerat var 10:e sekund. Vi ringde djursjukhuset, där man sa att vi skulle ta bort halsbandet och tvätta henne. Efter ett par timmar försvann symptomen.

/Ola

Min hund fick epileptiska kramper. Ryckte av halsbandet direkt men hunden fortsatte att han krampa var fjärde månad i cirka ett år efter ändå.

/Karin

Vår familj har två hundar som fick fästinghalsband men efter en kort tid upptäckte vi att vår Dvärgsnauzer blev slö, låg som i dvala och inte ville gå ut. Veterinären klippte av halsbandet och efter några timmar var hunden pigg. På apoteket där vi köpt dem ryckte de bara på axlarna.

/Bengt

Publicerad: