Slutfilmat för ICA-Jerry

Nu är det slutpraktiserat för Ica-Jerry.

Men trots att den 42-årige skådespelaren lämnar sin roll i den populära reklamsåpan är han mer än nöjd.

– Vi kan bara känna att vi har fått en revansch, säger hans mamma Monica Melin.

Ica-Jerry blev hela svenska folkets favorit-praktikant när han klev in i Icas reklamsåpa. Men nu är det slutpraktiserat för både karaktären Jerry och Mats Melin, som är den skådespelare som gestaltar honom.

– Det är tråkigt att han har valt att sluta, men jag har märkt att han har varit trött på sista tiden. Det har varit mycket för honom med reklamfilmerna, filmen och teaterturnén, säger Hans "Ica-Stig" Mosesson.

En tittarfavorit

När Ica-Jerry tog steget in i Icas reklamsåpa blev han snabbt en tittarfavorit, och har idag över 700 000 fans på Facebook.

– Han har varit en jättetillgång, och han har blivit enormt populär. Han har varit viktig för oss när det gäller att lyfta frågan om mångfald på arbetsplatser, säger Sara Hjelm, pressekreterare på Ica till Resume.

Även Hans Mosesson kommer att sakna sin kollega och motskådespelare.

– Det har varit så jädra roligt att arbeta med honom, och se hur han har vuxit och hur roligt han har tyckt att det här är. Men nu har han velat sluta ett tag verkar det som, och då ska han ju göra det, säger Hans Mosesson.

"Fått en revansch"

Enligt uppgift till sajten Nyheter24 tog Mats Melin beslutet för två veckor sedan när han åkte ner för att spela in ytterligare några reklamfilmer för Ica.

– Vi har fått kämpa så mycket för honom, speciellt under hans tid i skolan där han blev kallad "mongolidjävel". Vi fick höra att han inte skulle kunna bli något, vi kan bara känna att vi har fått en revansch, säger Mats Melins mamma Monica Melin till Nyheter24.

Ytterligare revansch får Mats Melin och hans kollegor i teatergruppen Glada Hudik förmodligen inom en snar framtid. Igår fick Lars Åström, förhandlingschef på Teaterförbundet, ett samtal från Pär Johansson.

Johansson kritiserades hårt av SVT:s Uppdrag Granskning för att skådespelarna i gruppen bara får 920 kronor per föreställning medan han själv tjänar miljonbelopp.

– Han ville ha uppgifter om vad vi tycker att dom ska betala helt enkelt, säger han. Men det som är speciellt med teatern i Hudiksvall är ju att den är så framgångsrik. Det är ju som en professionell och framgångsrik teater och andra aktörer i verksamheten har ju rimliga ersättningar och löner. Och det är ju det man kan reagerna mot, säger Lars Åström till Sveriges Radio Gävleborg.

Publisert: