Gripne 51-åringen pressades i nya förhör

NYHETER

Fortsätter att neka till mordet på Eva, 51

Foto: Foto: BJÖRN LINDAHL
toppbetyg i kemi Den misstänkte 51-åringen har läst kemi på universitetsnivå och fick toppbetyg. Han har även läst en kurs i anatomi och människokroppen. Nu misstänker polisen att den som mördade Eva har dolt blodspår med med syra. 51-åringen nekar fortfarande till brott.

I dag pressades den 51-åring som misstänks ha styckmördat Eva i nya förhör.

Men mannen fortsätter att neka till mordet trots den tekniska bevisning som binder honom till mordet.

51-åringen pressades i ett par timmars långt förhör på torsdagseftermiddagen. Men trots den tekniska bevisningen från bland annat Statens kriminaltekniska laboratorium fortsätter mannen att neka till mordet på Eva, 51.

Undersöker tejpbitar

Aftonbladet avslöjade förra veckan att två av de fyra kroppsdelar som hittills hittats utspridda i Kilsbergen i Örebro var inlindade i Willyspåsar.

Enligt en källa inom polisen var kvarlevorna även packade i två lager svarta plastsäckar – där etiketten från rullen fortfarande satt kvar. Tekniker har undersökt tejpbitarna i jakt på fingeravtryck eller saliv. Om det var de uppgifterna som presenterades för 51-åringen i dag är oklart.

Planerat

– Jag kan inte redogöra för detaljer i förhöret, mer än att själva förhöret var planerat sen länge, säger Torbjörn Carlsson, presstalesman på Örebropolisen.

Några nya förhör med mannen är inte planerade i nuläget. Åklagaren har fram till den 7 mars att väcka åtal eller begära mannen omhäktad.

Aftonbladet har sökt 51-åringens advokat utan resultat.