Nyheter

Kaos i tågtrafiken

Av: 

Mikael Stengård

NYHETER

Avgångar inställda och försenade tåg

Tågkaoset i Sverige fortsätter.

I dag har flera tåg ställts in och tågen i hela Sverige dras med stora förseningar.

På måndagsförmiddagen fick tre avgångar från Stockholm till Göteborg och ett till Malmö ställas in på grund av fordonsfel. Passagerarna på tågen hänvisades till extrabussar och blir upp till tre timmar sena.

– De här förseningarna var planerade. Det är många viltolyckor när det är så här mycket snö, och tågen råkar ut för skador och måste in på service, säger Johan Ingerö på SJ:s presstjänst.

Förseningarna beror också på att tågen måste avvisas och på att det är problem att vända tågen i snön.

Signalproblem

Ett signalproblem vid Södertälje på förmiddagen orakade också stopp med förseningar som följd för all trafik mellan Stockholm och Malmö, Karlstad och Göteborg.

– Trafiken på sträckorna började rulla på förmiddagen igen, men jag inte säga hur långa förseningar blir, säger Tobias Lundell på SJ:s presstjänst.

Resenärer uppmanas hålla sig uppdaterade på sj.se och på trafikverket.se.

Strömavbrott

Under förmiddagen drabbades även Malmö Central av ett strömavbrott vilket orsakade förseningar i tågtrafiken.

I morse fastnade även två tåg på Arlanda Express-banan. Passagerarna evakuerades och fick åka vidare med buss. På förmiddagen kom trafiken i gång igen.

Trafikolyckor

Även trafiken på vägarna är drabbade. Sedan sextiden på måndagsmorgonen har omkring 25 trafikolyckor inträffat i Skåne.

– Det rör sig framförallt om E 6 mellan Malmö och Ängelholm. Framförallt i Ängelholmstrakten är det väldigt, väldigt halt just nu, säger Cindy Schönström Larsson, informatör hos Skånepolisen, till TT.

En skadad häst på E6:an utanför Landskrona verkar ha blivit resultatet av morgonens avåkningar. Framkomligheten på vägen är starkt begränsad längs hela Skånes västkust, uppger TT.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert: