Sexutnyttjades som barn

Publicerad:
Uppdaterad:

Hans syster mördade en 60-åring

JÖNKÖPING

Som barn utsattes 27-åringen för sexuella övergrepp.

Hans syster knivmördade en man.

Men själv verkade han alltid oberörd.

27-åringen och hans två syskon hade en tumultartad uppväxt.

Sexövergrepp

När han var i femårsåldern utsattes syskonskaran för sexuella övergrepp av en grannson. Familjen bodde då i Eksjö.

– Jag kontaktade barnpsyk som ringde polisen. Men det blev aldrig en rättssak av det, säger mamman.

– Efteråt fick min dotter hjälp av barnpsykiatrin, men mina söner ingen hjälp alls av samhället. De hade nog behövt prata med en professionell person för att förstå vad som pågick.

När barnen var små skilde sig föräldrarna. Pappan dömdes för brott och försvann ur deras liv. När de i vuxen ålder försökte få kontakt med honom vägrade han öppna ytterdörren.

– Sedan levde jag ensam med barnen, träffade en ny man. Min yngsta son (27-åringen) blev mest fäst vid honom. Han fick en pappa som alla andra.

Systern hade fortsatt kontakt med barnpsykiatrin och slussades mellan olika hem. När hon var 17 år knivmördade hon en 60-årig man under ett rymningsförsök till Stockholm.

Blev utfrysta

– Efter att domen mot henne föll blev vi utfrysta i samhället. Det var många som inte ville leka med pojkarna.

Trots det klarade de sig båda bra i skolan. När familjen flyttade fick de nya vänner och 27-åringen spelade i ett rockband.

– De enda som allt som hände inte märktes så mycket på, var mina söner. Jag undrar ibland om hans problem beror på allt som hänt honom som han inte bearbetat, säger mamman.

– Vi hade alla behövt något stöd under de stora händelserna. Vi har haft fullt upp med oss själva och det har separerat familjen.

Linda Hjertén

Publicerad: